Dragan Gajić je bil z desetimi goli najboljši slovenski strelec proti Južni Koreji. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Gajić je bil z desetimi goli najboljši slovenski strelec proti Južni Koreji. Foto: www.alesfevzer.com

"Na vsakem položaju ima dobre igralce, ki nastopajo v močnih ligah, nekateri od njih tudi v ligi prvakov. O taktičnih zadevah pred tekmo z Rusi ne bom govoril, a menim, da smo jih dobro analizirali in pripravili ustrezno strategijo," pravi Šved, ki si je ogledal vsaj sedem tekem ruske izbrane vrste.

O številnih uvodnih spodrsljajih egiptovskih prirediteljev je Vranješ dodal: "Naša energija je osredotočena zgolj na tekme. O slabi organizaciji prvenstva ne razmišljamo, te zadeve skušamo odmisliti."

Po rekordni zmagi nad južnokorejskimi študenti čaka Slovence prava tekma proti Rusom, ki imajo sicer zgodovinsko boljši izkupiček 8:4, a so zato izgubili zadnje tri medsebojne tekme. Foto: Reuters
Po rekordni zmagi nad južnokorejskimi študenti čaka Slovence prava tekma proti Rusom, ki imajo sicer zgodovinsko boljši izkupiček 8:4, a so zato izgubili zadnje tri medsebojne tekme. Foto: Reuters

Rusi daleč od stare slave
Slovenska moška rokometna reprezentanca je že arhivirala četrtkovo uvodno in rekordno zmago nad Južno Korejo z 51:29 na svetovnem prvenstvu v Egiptu, vso svojo pozornost pa usmerila na sobotno tekmo z Rusijo, ki se bo v predmestju Aleksandrije začela ob 18.00 (prenos na TV SLO 2/Val 202/MMC).

V slovenskem taboru se zavedajo, da jih po dobro opravljeni uvodni nalogi v nadaljevanju turnirja čakajo veliko zahtevnejši tekmeci, prvi od teh so že njihovi naslednji. Nekoč mogočni Rusi v zadnjem desetletju nimajo pomembne vloge na mednarodni rokometni sceni. Dvakratni svetovni prvaki iz Švedske 1993 in Japonske 1997 so zadnjo kolajno osvojili pred 17 leti na poletnih olimpijskih igrah v Atenah.

Zarabec po prvi tekmi: Nimamo se česa bati

Vsiliti slovenski način igre
Na prvem obračunu na letošnjem turnirju v deželi faraonov so proti sosedom iz Belorusije remizirali (32:32). Pri Rusih so Dmitrij Kiseljev, Igor Soroka in Sergej Mark Kosorotov dosegli po šest golov. "Rusija ima še vedno malce pridiha svoje stare rokometne šole, na uvodni tekmi proti Belorusiji pa je na trenutke dokazala, da zna prikazati moderno in hitro igro. Gre za kakovostno ekipo, na sobotni tekmi bo najpomembneje, da ji vsilimo svoj način igre," je na spletni novinarski konferenci dejal krilni igralec Dragan Gajić in dodal, da je lepo znova igrati in zadevati za Slovenijo.

Cepelin: 51 golov za prvi nasmeh

Slovenija dobila zadnje tri dvoboje
Slovenija ima proti Rusiji negativno statistiko. Na dvanajstih tekmah je dosegla štiri zmage in doživela osem porazov, zadnji trije dvoboji pa so se končali v korist Slovenije. Nazadnje jo je premagala na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, pred tem tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji 2013.

Rokomet: Korejci so bili idealni za ogrevanje

Kastelic in Kodrin preseljena v drug hotel
Iz slovenskega tabora so tudi sporočili, da so po številnih sestankih z Mednarodno rokometno zvezo (IHF) odločili, da bosta Urh Kastelic in Tilen Kodrin, ki sta bila na zadnjem testiranju pozitivna na novi koronavirus, do preklica začasno nastanjena v drugem hotelu in ločena od reprezentance.

27. SVETOVNO PRVENSTVO - EGIPT 2021

SKUPINA H, Aleksandrija

2. KROG

Sobota ob 15.30:
BELORUSIJA - JUŽNA KOREJA

Ob 18.00:
RUSIJA - SLOVENIJA

Lestvica:                              
SLOVENIJA        1  1 0 0 +22  2 točki 
BELORUSIJA       1  0 1 0   0  1       
RUSIJA           1  0 1 0   0  1       
--------------------------------       
JUŽNA KOREJA     1  0 0 1 -22  0       
V drugi del napredujejo prve tri ekipe.