Nepričakovan zaplet na uvodu svetovnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Nepričakovan zaplet na uvodu svetovnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Izvid PCR-testa na letališču v Kairu je bil pri obeh igralcih pozitiven na covid-19, s katerim sta se oba uspešno spopadala že v Sloveniji. Ob priključitvi reprezentanci oba najmanj 48 ur nista kazala nobenih simptomov okužbe, kar jima je po slovenskih in evropskih standardih dovoljevalo normalno vrnitev v "delovno" okolje.

Organizatorji tekmovanja so Kodrinu in Kastelicu na dan uvodne tekme odredili in omogočili dodatne preiskave v bolnišnici v Kairu.

"Kodrin in Kastelic sta zdrava in se dobro počutita. Oba sta bila ob prihodu v Egipt pozitivna na PCR-testu. Organizatorji so se zato odločili, da ju pošljejo na dodatne preiskave v Kairo, kjer bodo skušali ugotoviti, kakšno je njuno stanje. Oba sta bila v Sloveniji zaradi okužbe v desetdnevni izolaciji, nato pa se vrnila k ekipi, saj sta bila, tako kot narekujejo strokovna priporočila, 48 ur brez povišane temperature oziroma drugih simptomov okužbe. Ker smo v moški rokometni reprezentanci predvidevali, da se takšen primer lahko zgodi, smo organizatorjem in mednarodni rokometni zvezi že pred 14 dnevi posredovali vprašanje, kaj storiti v takšnem primeru, a do dandanes odgovora nismo prejeli," je povedal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić.