Filip Flisar je nase prvič opozoril na olimpijskih igrah, na katerih je osvojil osmo mesto. Foto: MMC RTV SLO
Filip Flisar je nase prvič opozoril na olimpijskih igrah, na katerih je osvojil osmo mesto. Foto: MMC RTV SLO
Flisarjev prvenec, slovenski mejnik

24-letnik, ki je do zdaj le enkrat vozil v finalu četverice, je odlično formo napovedal že v kvalifikacijah, kjer je dosegel tretji čas. V bojih na izpadanje je bil najhitrejši v vseh štirih vožnjah, razen v četrtfinalu, kjer je bil drugi, a to je bilo vseeno dovolj za napredovanje v naslednji krog.

Ugnal dva Kanadčana in Šveda
V velikem finalu je ugnal drugega Kanadčana Christopherja Delbosca, tretjega Šveda Larsa Lewena (ta je bil od Flisarja boljši v četrtfinalu) ter četrtega Kanadčana Davida Duncana.

V svetovnem pokalu napredoval na 7. mesto
Flisar je v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskem krosu napredoval na sedmo mesto (139 točk). Po štirih tekmah vodi Kanadčan Brady Leman (213), ki je bil tokrat deveti. Drugi je Švicar Alex Fiva (195), tretji pa Rus Egor Korotkov (194). Do konca sezone je še sedem tekem.

Dve zmagi ima tudi Saša Farič
To je sicer tretja slovenska zmaga v svetovnem pokalu v smučarskem krosu. Za prvi dve je poskrbela Saša Farič, ki se je na najvišjo stopničko povzpela v Švici (Saas Fee 2003 in Grindelwald 2008). Prelaz Alpe d'Huez je bolj znan kot eden pogostejših ciljev na kolesarski Dirki po Franciji. Z veseljem se ga bo spominjal tudi Jani Brajkovič, ki je leta 2010 zmagal na dirki Dauphine. Takrat je zmago vodilnega pred Albertom Contadorjem zadržal prav na mitskem vzponu na Alpe d'Huez.

Finale, moški:
1. F. FLISAR SLO 2. C. DELBOSCO KAN 3. L. LEWEN ŠVE 4. D. DUNCAN KAN 5. C. NETZER ŠVI 6. F.-J. CHAPUIS FRA 7. N. ZORICIC KAN 8. A. BOVOLENTA FRA 9. B. LEMAN KAN 10. D. BOHNACKER NEM
Flisarjev prvenec, slovenski mejnik