Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zimski športi - Arhiv

Moški šprint v Ruhpoldingu prestavljen na četrtek

Močno sneženje na jugu Nemčije povzroča težave tudi organizatorjem biatlonskih tekem za svetovni pokal v Ruhpoldingu, saj so morali moški šprint, ki je bil predviden za sredo, prestaviti na četrtek.

Shiffrinova na Kronplatzu razred zase, drugi izid kariere Mete Hrovat

Američanka Mikaela Shiffrin je za več kot sekundo prehitela vse tekmice že v prvi vožnji, v finalu je samo nadzorovala prednost in odločno osvojila deseto zmago zime. Meta Hrovat je s 7. mestom dosegla drugi najboljši izid kariere.

"Prekleti partizani" v Wengnu razjezili Girardellijevega očeta

Wengen, kjer je te dni moška smučarska karavana, je z zlatimi črkami zapisan v slovensko športno zgodovino. Anekdota pravi, da je reporter Mladen Delić ob zmagi leta 1980 Bojana Križaja poljubil kar dvakrat.

Kobajaši skoraj sinhron s Prevčevo rekordno sezono

Krize med najboljšimi smučarskimi skakalci niso redke, bolj redke pa so njihove vrnitve na sam vrh.

Sezona za potrpežljivce

Smučarski skakalci so ta konec tedna nastopali v naši soseščini, v Predazzu, kjer je pred 28 leti Franci Petek osvojil naslov svetovnega prvaka. Na istem prizorišču je Peter Prevc pred 6 leti osvojil dve medalji.

Prvenec Kubackega, konec niza Kobajašija, Prevc odhaja domov

Po šestih zaporednih zmagah se je končal niz Rjojuja Kobajašija, ki je bil tokrat le sedmi. Prvič v karieri je bil najboljši Dawid Kubacki. Najboljši Slovenec je bil Anže Semenič s 15. mestom, Anže Lanišek 17. in Timi Zajc 21.

Čebaškova in Višnarjeva deveti v ekipnem šprintu

Prva švedska ekipa je zmagala na ekipnem šprintu 6 X 1,6 km na tekmi za svetovni pokal v teku na smučeh v Dresdnu. Slovenki Alenka Čebašek in Katja Višnar sta bili deveti.

Fak dvakrat v kazenski krog, Slovenci deveti v Oberhofu

V Oberhofu so štafetno preizkušnjo 4 x 6 km dobile ruske biatlonke, ki so za dobre pol minute ugnale Nemke in Čehinje. Slovenke so bile 19.

Tretji dvojček Hirscherja v Adelbodnu, Hadalin deseti

Avstrijec Marco Schwarz še drugič zapored ni zdržal pritiska, ko je vodil po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal. Tako kot v Zagrebu je tudi v Adelbodnu z napako prepustil zmago Marcelu Hirscherju. Štefan Hadalin je bil deseti.

Slovenke tudi na drugi tekmi v Saporu brez deseterice

Nika Križnar je na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Saporu zasedla 12. mesto in bila najboljša Slovenka. Zanesljivo je zmagala Norvežanka Maren Lundby.

Nov šok za Avstrijce: Anna Veith znova strgala kolenske vezi

Avstrijska alpska smučarka Anna Veith si je na treningu veleslaloma v Pozza di Fassu v Dolomitih strgala kolenske vezi in končala sezono.

Kobajaši šestič zapored, Semenič prvič to zimo med deseterico

Japonski skakalni čudež Rjoju Kobajaši je bil tudi v Predazzu nepremagljiv in je zmagal že šestič zapored, v tej sezoni pa devetič.

Čebaškova šesta na mestnem šprintu v Dresdnu, Šimenc deseti

Alenka Čebašek se je na šprinterski tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku po mestnih ulicah Dresdna uvrstila v finale in zasedla 6. mesto. Katja Višnar je obstala v polfinalu in bila 10. V polfinalu je tekel tudi Miha Šimenc in prav tako končal 10.

Zasledovalna tekma Boeu, Vittozzijeva ubranila zmago s šprinta

V Oberhofu je na zasledovalni tekmi biatloncev zmagal vodilni v svetovnem pokalu Johannes Thingnes Boe. Pri biatlonkah je Italijanka Lisa Vittozzi ubranila četrtkovo prvo mesto s šprinta.

Hirscher v finalu razred zase, Kranjec napredoval na 5. mesto

Marcel Hirscher je po veleslalomskem porazu v Saalbachu "udaril" v Adelbodnu in po izjemnem finalu slavil 66. zmago v svetovnem pokalu, že osmo na progi Kuonisbergli.

Iraschko slavila s pol točke prednosti, Nika Križnar najboljša 14.

Sobota v Saporu je prinesla tesen razplet na vrhu. Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz je za pol točke prehitela Nemko Juliano Seyfarth. Od štirih Slovenk v finalu je bila na koncu najboljša Nika Križnar na 14. mestu.

Hirscher v lovu na rekordno deveto zmago v Adelbodnu

Žan Kranjec po premierni zmagi v Saalbachu visoko meri tudi v Adelbodnu, kjer bo poskušal ustaviti kralja proge Kuonisbergli Marcela Hirscherja.

Semenič in Zajc v kvalifikacijah Predazza med deseterico

Vseh šest slovenskih skakalcev se je v Predazzu prebilo na sobotno tekmo svetovnega pokala. Anže Semenič je svojo nalogo opravil odlično (7. mesto), najmanj prepričljiv pa je bil Peter Prevc.

Ilka Štuhec prišla v St. Anton, a hitro spakirala in se vrnila v Italijo

Slovenska smučarka Ilka Štuhec se je po odpovedih tekem v St. Antonu vrnila na trening v Italijo, kjer se bo pripravljala na preizkušnje v Cortini d'Ampezzo prihodnji konec tedna.

Klemen Kosi po hudem padcu že stopil na smuči

Slovenski smučar Klemen Kosi, ki je v Bormiu grdo padel, dobro okreva in je že začel trenirati. V petek je tudi prvič po padcu stopil na smuči.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...