Iztok Klančnik sporoča, da gredo alpinci v novo sezono brez dolgov in z višjim proračunom. Foto: BoBo
Iztok Klančnik sporoča, da gredo alpinci v novo sezono brez dolgov in z višjim proračunom. Foto: BoBo

"Poslovno gledano je panoga poslovala uspešno. Posamezne ekipe so disciplinirano uporabile svoj proračun in niso prekoračile dogovorjenih zneskov. Sponzorska sredstva smo povečali z 845.000 evrov v letu 2016 na 1.340.000 evrov v letu 2017, zato smo v tej sezoni uspeli pripraviti enega največjih proračunov zadnjih let," je s finančnim stanjem zadovoljen Klančnik.

"Rezultat tega je, da so vse discipline uspešno realizirale svoje cilje v pripravljalnem obdobju. Kljub temu ostaja odprtih še nekaj finančnih obveznosti iz preteklih let, predvsem zaradi odpisov terjatev prejšnjih let in odprtih tožb, ki jih je Smučarska zveza Slovenije izgubila proti nekdanjim sodelavcem. Pretekle finančne obveznosti bomo sanirali iz naslova letošnjega in prihodnjih proračunov, tako da bomo sezono 2018/19 začeli brez starih obremenitev," je v finančnem poročilu razkril Klančnik, ki na seji zbora panoge ne pričakuje kakšnih pretresov.

Tako kot na olimpijskih igrah, na katerih so alpski smučarji ostali brez kolajne, čeprav so bili blizu, bo isti preizkušen in prekaljen trenerski kader alpske smučarje in alpske smučarke vodil tudi na svetovnem prvenstvu februarja v Aareju.

Ekipe, k jih bodo potrdili na seji 29. maja, bodo v novo sezono vkorakale v nespremenjenih sestavah, saj se vodilni možje panoge niso odločili za spremembe. Edina trenerska sprememba je, da bo mesto glavnega trenerja moške mladinske ekipe, oziroma ekipe C, prevzel nekdanji odlični slalomist Mitja Valenčič, ki bo zamenjal Rasta Ažnoha. Valenčič se je v minuli sezoni izkazal v vlogi pomočnika trenerja in je upravičil zaupanje smučarskega vodstva na Podutiški v Ljubljani.