Bode Miller se utegne v novi sezoni alpskega smučanja vrniti na bele strmine. Foto: Reuters
Bode Miller se utegne v novi sezoni alpskega smučanja vrniti na bele strmine. Foto: Reuters

38-letni smučar je nazadnje tekmoval na svetovnem prvenstvu 2015, ko si je pri poškodoval nogo. Šestkratni dobitnik olimpijskega odličja je na tistem SP-ju padel in si ob tem z robnikom smuči porezal stegensko mišico desne noge, pozneje je moral na operacijo. To je bila njegova prva tekma sezone po operaciji hrbta novembra 2014.

Želja po smučanju še vedno obstaja
Ameriška zveza ga je imenovala med kandidate za A-ekipo, člane, ki bodo zares nastopali na svetovnih pokalih, pa bo potrdila jeseni. Miller je že decembra dejal, da ga tekmovalno smučanje še vedno zanima. "Obstaja možnost, da nastopim na nekaj tekmah. Ni vprašanj, ali imam možnosti, da zmagujem. V karavani so mladi smučarji, ki so pripravljeni in lačni uspehov. Brez dvoma pa sem še konkurenčen," je takrat povedal dobitnik 11 medalj z OI-ja in SP-ja ter dvakratni zmagovalec svetovnega pokala.

Ameriški zvezdnik je v zadnji zimi občasno sodeloval kot strokovni komentator in analitik za NBC, ob tem pa je sodeloval pri razvoju in promociji smuči Bomber, s tem podjetjem sodeluje tudi legendarni Marc Girardelli.