Ema Klinec je sezono poletne velike nagrade končala na drugem mestu. Foto: BoBo
Ema Klinec je sezono poletne velike nagrade končala na drugem mestu. Foto: BoBo

Od Slovencev so bili v Klingenthalu Anže Semenič, Jernej Damjan, Žak Mogel, Jurij Tepeš, Timi Zajc, Katra Komar, Nika Križnar, Urša Bogataj, Špela Rogelj in Jerneja Brecelj.

Odpoved pomeni, da se skupne zmage v poletni sezoni veselita 24-letni Rus Evgenij Klimov in Sara Takanaši. Ema Klinec je bila druga, pri moških pa je bil skupno najboljši Slovenec Timi Zajc, trinajsti. Nastopil je na petih tekmah od devetih.

"Sezona ni bila nič posebnega z izjemo Timija Zajca. Na tekmah smo zelo prevetrili poletno ekipo. Testirali smo tekmovalce, vsak je dobil svojo priložnost. Res pa je, da smo bili pod pričakovanji, a sem optimističen za zimsko sezono. Na razpolago imamo še natanko en mesec in pol, da se še marsikaj postoriti tako na področju tehnike kot motorike in tekmovalne opreme. Nekaj časa imamo, če smo dobro delali, lahko še to izboljšamo, izbrusimo. Mislim pa, da se je pokazalo, da imamo nekaj fantov, ki so sposobni biti v svetovnem vrhu," je poletno sezono ocenil glavni trener moške reprezentance Gorazd Bertoncelj.

Poletna sezona bo šla hitro v pozabo in zdaj sledijo priprave na začetek 40. sezone svetovnega pokala. Uvodna tekma bo 17. novembra v Wisli.