Teja Gregorin je na zadnjih tekmah svetovnega pokala stopnjevala formo. Foto: Tomaž Šušteršič Foto:
Teja Gregorin je na zadnjih tekmah svetovnega pokala stopnjevala formo. Foto: Tomaž Šušteršič Foto:
Jakov Fak
Jakov Fak ima znova visoke načrte. Foto: Tomaž Šušteršič

"Vsi so po napornih treningih zelo utrujeni in po regeneraciji se bo izkazalo, kakšno formo ima kdo. Glede na to, da so vsi zdravi, pa sem prepričan, da so vsi dobro pripravljeni. Imamo tri tekmovalce, ki so sposobni stopničk, in s tako popotnico naša pot na Bavarsko ni težka," napoveduje glavni trener Uroš Velepec.

"Sezona se žal ni začela po načrtih, bilo je veliko nihanj na tekmah. Kasneje pa je steklo bolje, zadnja dva svetovna pokala sta pokazala dvig forme. Teja je bila na stopničkah, Jakov stalno med deseterico. Na SP-ju je cilj ena uvrstitev do petega mesta, dve do desetega, s štafeto pa do šestega mesta,"
je cilje strnil direktor reprezentanc Matej Oblak.
Fak bolj sproščen
Fak je letos že nanizal šest uvrstitev med najboljšo osmerico, najbližje stopničkam je bil s četrtim mestom v Oberhofu. "Pred SP-jem smo imeli še ene naporne priprave, kar je obenem seveda zaželeno, saj smo želeli še malo dvigniti formo. Pred sezono sem si sam naložil velik pritisk, zdaj pa sem bolj sproščen in tekem se prav veselim," pravi Fak. Tudi Bauer je dosegel nekaj lepih uvrstitev, za kaj več pa je storil kakšno napako na strelišču preveč.

Gregorin: Vsaka uvrstitev med deset bo zelo dobra
Gregorinova je s tretjim mestom v Oslu prvič v karieri stala na stopničkah na tekmi svetovnega pokala. "Zadnje tekme so pokazale, da se forma vzpenja. Strelsko formo bom skušala obdržati, v tekaški pa pričakujem napredek, nekaj se vendarle da pridobiti. Upam, da bo tudi občutek na smučeh bistveno boljši kot prej. Počutim se zelo dobro in upam, da bom to prenesla tudi na tekmo," je želje razkrila Ihanka, ki pravi, da bo boj za medalje hud, a tudi sama ima ob zelo, zelo dobrem nastopu nekaj možnosti. "Vsaka uvrstitev med deset bo zelo dobra."
SVETOVNO PRVENSTVO, spored

Četrtek, 1. marca, ob 15.30:
Mešane štafete, 2 x 6+2 x 7,5 km

Sobota, 3. marca, ob 12.30:
Šprint (M), 10 km
Ob 15.30:
Šprint (Ž), 7,5 km

Nedelja, 4. marca, ob 13.15:
Zasledovalna tekma (M), 12,5 km
Ob 16.00:
Zasledovalna tekma (Ž), 10 km

Torek, 6. marca, ob 15.15:
Individualna tekma (M), 20 km

Sreda, 7. marca, ob 15.15:

Individualna tekma (Ž), 15 km
Petek, 9. marca, ob 15.15:
Štafeta (M), 4 x 7,5 km

Sobota, 10. marca, ob 15.15:
Štafeta (Ž), 4 x 6 km

Nedelja, 11. marca, ob 13.30:
Skupinski štart (M), 15 km

Ob 16.00:
Skupinski štart (M), 12,5 km