Ana Drev je v Flachauu dosegla uspeh kariere. Foto: Reuters
Ana Drev je v Flachauu dosegla uspeh kariere. Foto: Reuters
Ana Drev tokrat zdržala pritisk

Smučarka iz Šmartna ob Paki je v Flachauu vodila po prvi vožnji in se v drugi v slabem vremenu uspešno zoperstavila vsem pastem.

"Ko narediš tako dober rezultat, si lahko samozavestnejši. Pred drugo vožnjo sem si le dejala, ostani mirna, misli na to, kako boš vozila, in na koncu se je izšlo za stopničke. Moramo si priznati, Viktoria je bila tisti dan res nepremagljiva, sama pa ob sneženju nisem želela tvegati, da bi me spet kje odneslo s proge," se je tekme v Lienzu spomnila Drevova, kjer je po prvi vožnji prav tako vodila, nato pa v drugi naredila napako in ostala brez uvrstitve.

Naslednji veleslalom bo konec meseca gostilo mariborsko Pohorje. "Mislim, da bo protokol pred domačo tekmo podoben kot vso sezono, ko je vse dobro potekalo. Zelo sem vesela, da bomo lahko trenirali v Mariboru, to je vedno dobrodošlo, da se seznaniš s progo, na kateri tekmuješ," je dejala Drevova.

Proga v Mariboru Drevovi sicer ne ustreza najbolj. "Proga v Mariboru je zelo položna, meni pa bolj odgovarjajo strme proge, ampak kot sem dejala, sem zelo dobro pripravljena in če lahko kdaj naredim dober rezultat, je to letos," je dejala Drevova, ki je na 16 štartih na zlati lisici vpisala dve uvrstitvi v prvo trideseterico. Najboljša, 22., je bila leta 2013.

Do konca sezone so še trije veleslalomi, poleg mariborskega še marca v Jasni na Češkem in na finalu v St. Moritzu.

Ana Drev tokrat zdržala pritisk