Peter Prevc je lani v Vikersundu pisal zgodovino poletov, saj je bil prvi, ki je pristal pri 250-metrski znamki. Foto: EPA
Peter Prevc je lani v Vikersundu pisal zgodovino poletov, saj je bil prvi, ki je pristal pri 250-metrski znamki. Foto: EPA

Vremenske razmere so bile v nedeljo na Holmenkollnu nad Oslom zelo neprijazne in žirija je zaradi megle in vetra tekmo na veliki skakalnici odpovedala. Danes je prišlo obvestilo, da jo bodo v petek nadomestili v Vikersundu, kar je po meri mojstrov poletov. Namesto kvalifikacij bo tako v petek zvečer tekma, ki se bo začela ob 20. uri. Seveda na letalnici, na kateri je Peter Prevc lani za valentinovo postal prvi človek, ki je letel 250 metrov daleč.

"Žal nam je, ker je tekma na Holmenkollnu odpadla. Vemo, koliko dela so vložili. Je pa seveda lepo, da smo dobili priložnost za dodatno tekmo in upam, da bomo lahko navijačem ponudili še boljšo izkušnjo," je spremembo tekmovanja v Vikersundu pospremil predsednik organizacijskega komiteja Stig Hamstad.

V soboto in nedeljo bo Vikersund po sporedu gostil posamični tekmi v poletih. Še prej se je karavana smučarjev skakalcev ustavila v Trondheimu, kjer bodo v torek kvalifikacije, v sredo pa tekma na veliki napravi.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Peter Prevc, ki je letos dobil osem posamičnih tekem za svetovni pokal. Njegova prednost pred prvim zasledovalcem Severinom Freundom znaša 369 točk.