Filip Flisar je v lanski sezoni tudi zaradi svojih brkov postal zelo prepoznaven slovenski športnik. To mu je prineslo tudi precej dodatnega dela, saj je bil zaseden z medijskimi obveznostmi in z zahtevami pokroviteljev. Vseeno se je na novo sezono dobro pripravil. Težav z gležnjem nima več in pravi, da je
Filip Flisar je v lanski sezoni tudi zaradi svojih brkov postal zelo prepoznaven slovenski športnik. To mu je prineslo tudi precej dodatnega dela, saj je bil zaseden z medijskimi obveznostmi in z zahtevami pokroviteljev. Vseeno se je na novo sezono dobro pripravil. Težav z gležnjem nima več in pravi, da je "bereit" oz. pripravljen, da gre na prve tekme. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Filip Flisar
Smučarji prostega sloga so se sproščeno predstavili na drugačni novinarski konferenci v Ljubljani, pri tem pa je Flisar pokazal še nekaj vragolij na kolesu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Filip Flisar in Saša Farič začenjata novo sezono

25-letni Mariborčan je bil lani najboljši smučar prostega sloga na svetu: "Letos bom poskusil spet osvojiti kristalni globus, v Franciji pa želim dobiti svojo prvo medaljo svetovnega prvenstva." Sezona se bo začela naslednji konec tedna v Nakiski v Kanadi. "Še nikoli nisem bil dober na prvi tekmi sezone. Če bi prišel med prvih osem ali celo v finale, med štiri, bi bilo super. Dobil bi zagon za naprej in me nič ne bi moglo ustaviti. Sicer pa po prvi tekmi ne moremo ničesar soditi."

Na južni polobli dobre razmere
V pripravljalnem obdobju je prvič treniral na Novi Zelandiji, kar je gotovo prednost: "Splačalo se je, čeprav ni bilo poceni. Na ledenikih ne moreš imeti tako dobre proge za smučarski kros. Tam lahko treniram le posamezne segmente, na primer štart in skoke. Na Novi Zelandiji smo imeli progo v celotni dolžini."

Bolje pripravljen kot lani
Nazadnje je treniral na ledeniku Stubai v Avstriji, kjer je imel tudi nekaj primerjav s konkurenti, ki so pokazale, da je na pravi poti. "Na treningih nikoli nisem blestel, ampak vseeno sem prepričan, da sem trenutno bolje pripravljen kot lani. Imam dovolj mehkobe, kar pomeni, da grem čez grbine sproščeno in hitro." Na dolgo sezono je tudi telesno dobro pripravljen. Če bo utrujen, si bo privoščil več počitka.

Konkurenca se zanima za Elanove smuči
Na spodbudno razpoloženje vpliva tudi zgledno sodelovanje z Elanom: "Že lanske smuči so bile tako dobre, da ni bilo treba nič kaj dosti spreminjati." Smuči so narejene po njegovi meri. Na njih so brki, Filipov zaščitni znak, in njegov podpis. Ima še kdo med smučarji takšen privilegij? "Nihče. Samo Marcel Hirscher in jaz." Konkurenca se zaveda, kako hitre smuči ima, zato je bilo že nekaj povpraševanja. "Videli so, kaj zmore ta smučka. Švedi in Francozi se že zanimajo."

Policisti v Mariboru nad trenerja Planteua
Na novinarski konferenci ni šlo brez vprašanj o tem, kaj se dogaja v njegovem Mariboru. Nenazadnje jih je na ponedeljkovih protestih skupil njegov trener Aljoša Planteu - občutil je učinek solzilca, zvezali so mu roke in ga odpeljali v policijsko vozilo): "Ne vem, sem ves čas v Ljubljani. Vi mi povejte, je res gotof," se je pošalil, nato pa nadaljeval: "Zdi se mi dobro, da stopimo skupaj. Verjetno bi šel tudi jaz na demonstracije, če bi bil doma."

Filip Flisar in Saša Farič začenjata novo sezono