Filip Flisar se je v skupnem seštevku svetovnega pokala prebil na četrto mesto. Foto: BoBo
Filip Flisar se je v skupnem seštevku svetovnega pokala prebil na četrto mesto. Foto: BoBo
Flisar drugi v Franciji

25-letni Mariborčan je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zdaj četrti (197 točk), vodstvo je z drugo zmago zapored prevzel Fiva (344).
Flisar v finalu ni štartal tako eksplozivno kot v prejšnjih vožnjah, ko je po vrsti v cilj prihajal prvi, a se je že po nekaj metrih prebil v ospredje. Kmalu zatem pa je mimo njega zapeljal Fiva in mu dobro zaprl pot. Slovenski smučar je skozi celotno progo poskušal priti mimo tekmeca, a je bil ta dovolj zbran, da je ostal v vodstvu. Tretje mesto je zasedel Čeh Tomaš Kraus.
Zadovoljen tudi z drugim mestom
"Nimam kaj. Fiva je trenutno res hiter. Na štartu mi je pobegnil in nisem ga mogel več ujeti. Vsekakor pa sem zadovoljen tudi z drugim mestom, saj je to potrditev, da sem kljub bolezni, ki me je pestila, v dobri formi. Še vedno znam smučati in prepričan sem, da bom to dokazal tudi na naslednji tekmi, ki je že sredi tedna v Megevu," je povedal Flisar, ki je na peti tekmi v letošnji sezoni drugič tekmoval v finalu. Sredi decembra je v Telluridu v Koloradu stopil na najvišjo stopničko.
Alan Vidovič in Blaž Ogorelc sta obstala v kvalifikacijah, dosegla sta 56. oziroma 59. čas.

Flisar drugi v Franciji