Žan Kranjec na poti do uspeha kariere v Söldnu. Foto: EPA
Žan Kranjec na poti do uspeha kariere v Söldnu. Foto: EPA
Massi: Ne se hvalit, ne biti zadovoljen

Kranjec je poskrbel za prizor, ki smo ga v moškem smučanju v zadnjih letih zelo pogrešali: veselje ob prihodu v cilj. 23-letnik je uresničil napovedi, ko je pred sezono dejal, da se letos ne misli zadovoljevati le z nekaj točkami, in že na prvi tekmi skoraj stopil na stopničke.

"Ko si po prvi vožnji deseti, potem pa 'v zeleni', je nekaj najlepšega. Veš, da boš med deseterico, ter čakaš in gledaš, kaj bodo naredili drugi fantje. Zagotovo bom zdaj šel v sezono še bolj sproščeno in še z večjo samozavestjo kot pa do zdaj," je po tekmi dejal Kranjec. Zmagal je Francoz Alexis Pinturault, drugi slovenski tekmovalec, Miha Hrobat, je bil 50.

Dan prej je v ženski konkurenci prepričljivo slavila Švicarka Lara Gut, dobro pa se je odrezala tudi Ana Drev, ki očitno nadaljuje formo s konca prejšnje sezone. Drevova je zasedla končno 10. mesto, v finale se je uvrstila še Tina Robnik, ki je bila 19. Ana Bucik je osvojila 39. mesto, Katarina Lavtar pa je odstopila. "Sem zadovoljna s tem desetim mestom, saj je precej boljše kot pa prejšnja leta. Grem naprej, s sabo pa bom vzela pozitivne stvari," je bila razpleta tekme vesela Drevova.

V Söldnu sicer tradicionalno dvignejo zastor nad novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Nič drugače ni bilo letos. Ljubitelji belih strmin so prišli na svoj račun, nekaj utrinkov s prejšnjega konca tedna si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Massi: Ne se hvalit, ne biti zadovoljen