Peter Prevc po izjemnem poletu ni obstal na nogah. Foto: EPA
Peter Prevc po izjemnem poletu ni obstal na nogah. Foto: EPA
Velika zmaga posvečena Petru Prevcu

Prevc je na ekipni tekmi, na kateri so Slovenci zmagali, poletel 225,5 metra daleč. To je njegov osebni rekord in tudi izenačen rekord naprave v Oberstdorfu, toda po pristanku ga je raztegnilo in je padel na rame, pri čemer se je poškodoval. Ko je vstal in sam zapustil iztek, se je zdelo, da je z mladim skakalcem vse v redu, vendar mu je bilo zaradi bolečin kmalu slabo in z nosili so ga odpeljali v rešilni avtomobil, potem pa v bolnišnico v Immenstadtu.

Preval namesto 'hokeja'
Prevc še ni povsem izgubil upanja, da bi morda lahko še skakal v tej sezoni: "Bomo še videli. Nisem še rekel zadnje besede." Pred operacijskim posegom je povedal, da se dobro počuti, čeprav ima bolečine v levi rami. V ponedeljek naj bi šel že domov. Kje je bil razlog za padec? "Nisem se ustrašil. Imel sem veliko višine, spodaj je malo luknje in veter ne vleče več. Kaže, da me je malo pobralo in sem se reševal. Če bi prej pristal, bi šel v 'hokej', tako pa sem naredil preval in zgodilo se je, kar se je. A vseeno, rad bi čestital fantom, ker nam je uspelo pokazati dobre skoke in končno ugnati vso konkurenco."

Na zmagovalnih stopničkah so bili po tekmi na podelitvi nagrad samo trije Slovenci, tako da je bilo slavje nekoliko okrnjeno, reprezentančni sotekmovalci pa so se spomnili Prevca z napisom Bravo Pero, mi smo s tabo. Moštveni sotekmovalci so nato po podelitvi priznanj tudi odšli k Prevcu v bolnišnico.

V tej sezoni stalno med najboljšimi
19-letni skakalec iz Dolenje vasi, predlani srebrn na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hinterzartnu, je imel letos odlično sezono. Dvakrat je bil četrti (Zakopane, Willingen), z nedeljskim poletom, dolgim 225,5 metra, pa je dokazal, da je pred svetovnim prvenstvom v Vikersundu tudi v poletih kandidat za najvišja mesta. V svetovnem prvenstvu je zbral 400 točk in je trenutno na 13. mestu v skupnem seštevku.

Velika zmaga posvečena Petru Prevcu