Prenovljena Planica je uspešno prestala prvi test, ki ga je že tretjič zapored opravil Branko Iskra. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Prenovljena Planica je uspešno prestala prvi test, ki ga je že tretjič zapored opravil Branko Iskra. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Lukšič odprl novo sedežnico
V Planici tudi Spillane in Demong
Na preizkusu letalnice 5 poletov čez 200 m

V prekrasnem sončnem vremenu se je po zaletišču prvi spustil Branko Iskra. Poletel je 135 metrov. Skupno so opravili 28 poletov, najdaljši pa je bil Ilirijan Mandl (219,0 m).

Lukšič odprl novo žičnico
Žičnico je odprl minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Po besedah Jelka Grosa, direktorja Zavoda Planica, so do zdaj za obnovo Planice odšteli 3.475.244 evrov, od tega 1.692.420 evrov za žičniško napravo, za dela na letalnici 1.472.000 evrov, ostalo pa za druga investicijska dela (gozdna cesta, transformacijska postaja ...).

S Čapljo se je zapeljal Lukšič ter se nato od vrha letalnice peš spustil do ciljnega prostora. "Denar je bil zelo dobro uporabljen, gradbeniki in tudi planiška ekipa so zelo dobro opravili svoje delo. S sredstvi za naslednji korak izgradnje nordijskega centra nimamo težav, ker bodo na voljo iz evropskih virov."

Pričakujejo najmanj 60.000 gledalcev
Uradni trening in kvalifikacije svetovnega prvenstva bodo v četrtek. V petek bosta prvi dve tekmovalni seriji, v soboto pa še preostali dve. V nedeljo se bo planiški praznik končal z moštveno tekmo.

"V štirih dnevih pričakujemo najmanj 60.000 gledalcev. Pozivamo ljubitelje skokov, da pridejo v Planico v petek ali nedeljo, ker je v soboto pričakovanih največ gledalcev. Na tekmovanje smo pripravljeni in verjamem, da bo tudi uspešno izvedeno. Želim si le, da bi številni gledalci zadovoljni zapuščali Planico in se veselili tudi slovenskih uspehov. Če bo število gledalcev na ravni prejšnjih let, bodo stroški celotne prireditve v višini okrog dveh milijonov evrov pokriti," je optimističen generalni sekretar organizacijskega odbora Planica Primož Finžgar.

Sredin preizkus letalnice:            
1. R. MANDL SLO 219 m
2. M. PUNGERTAR SLO 210
3. A. POGRAJC SLO 204
4. M. KRAMARŠIC SLO 203
5. F. HORST NEM 200
6. D. UNTERBERGER AVT 194
7. M. DOBOVŠEK SLO 190
8. R. URBANC SLO 186
9. T. THURNBICHLER AVT 185
10. L. BRNOT SLO 183
...
17. B. DEMONG * ZDA 173
27. B. ISKRA SLO 135
* - skočil s kamero
 

















				

			
			
Lukšič odprl novo sedežnico
V Planici tudi Spillane in Demong
Na preizkusu letalnice 5 poletov čez 200 m