Filip Gartner je prepričan, da Zlata lisica bo. Foto: MMC RTV SLO
Filip Gartner je prepričan, da Zlata lisica bo. Foto: MMC RTV SLO
Zelena luč za Zlato lisico

Po Gartnerjevih besedah prirediteljem do živega ne bo mogla niti otoplitev, ki se bliža v prihodnjih dneh. Nekaj reprezentanc, ki bodo sodelovale na Zlati Lisici čez devet dni, je progo v Mariboru že preizkusilo, vsi so potrdili, da je proga svetovnega pokala že pripravljena. To je potrdila tudi današnja snežna kontrola, ki jo je znova opravil Filip Gartner.

"Šel sem gor z vodjo tekmovanja Gorazdom Bedračem in rečem lahko, da je celotna proga narejena na umetnem snegu z izjemo tistega centimetra podlage. Smučišče je primerno oziroma zelo dobro zasneženo, na celotni širini je najmanj pol metra utrjenega, zvoženega, prepariranega snega. Prav veliko dela prirediteljem tako ni ostalo. Moja naloga za prihodnje dni bo, da ugotovim, ali je snega dovolj. Če pogledamo vreme, sledi nekaj toplejših dni, a mislim, da nam ne bodo povzročali večjih preglavic," je o pripravi proge dejal Gartner.

Pozitivno je novice sprejel tudi dolgoletni generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar: "Smo v zaključni fazi, trenutno potekajo akreditacijski postopki. Težav ni, tehnično gledano smo danes dobili zeleno luč za izvedbo tekmovanja, proga je pripravljena do te mere, kot smo pričakovali. Sicer sledijo otoplitve in padavine, kar zna povzročiti nekaj težav, a brez tega Zlata lisica ne bi bila lisica in ne bi imela cilja na 320 metrih nadmorske višine."

Zelena luč za Zlato lisico