Marcel Hirscher se je marca že šesto leto zapored veselil zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, nato pa si je privoščil kar štirimesečni odmor. Foto: Reuters
Marcel Hirscher se je marca že šesto leto zapored veselil zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, nato pa si je privoščil kar štirimesečni odmor. Foto: Reuters

28-letni Hirscher si je po zadnji sezoni, v kateri je šestič zapored osvojil veliki kristalni globus in dve zlati medalji na svetovnem prvenstvu, vzel daljši odmor. Na snegu ni bil štiri mesece, v tem času je bil tudi nedosegljiv za medije. Tri mesece pred začetkom svetovnega pokala (veleslalom v Söldnu, tradicionalni uvod v novo sezono, bo 29. oktobra) je v domačem Annabergu veliki množici novinarjev povedal, kaj je počel med odmorom in kaj pričakuje od naslednje sezone.

Daljši odmor je nujno potreboval. V zadnjih desetih letih je namreč živel le za smučanje, zato je želel za daljše obdobje odklopiti glavo od snega. Med drugim je deset dni preživel v Indijskem oceanu, kjer se je predvsem potapljal: "Imeti glavo pod vodo je za gamsa, kot sem jaz, velik izziv."

Na kondicijske priprave seveda ni pozabil. Zatrjujejo, da je dobro pripravljen. Zdaj se vrača na sneg, v naslednjih dveh tednih bo opravil testiranja z novimi veleslalomskimi smučmi, ki imajo manjši stranski lok. Če bo vreme dopuščalo, bo treniral na avstrijskih ledenikih, morda bo odšel tudi na južno poloblo. Zaveda se, da je konkurenca med njegovim odmorom pridno trenirala. "Henrik Kristoffersen in Alexis Pinturault sta bila vso pomlad na smučeh, kar pomeni, da sem dva meseca v zaostanku."

Na vprašanje, ali bo sezona 2017/18 njegova zadnja, ni dal konkretnega odgovora, nedvomno pa bo v novo sezono vstopil predvsem z mislijo, da februarja v Pjongčangu osvoji zadnjo lovoriko, ki mu manjka: naslov olimpijskega prvaka.