Zadnji veleslalom za svetovni pokal je bil v Saalbachu, zmagal pa je Žan Kranjec. Foto:
Zadnji veleslalom za svetovni pokal je bil v Saalbachu, zmagal pa je Žan Kranjec. Foto:
Kranjec tudi v Adelbodnu po vrhunsko uvrstitev

Moški del svetovnega pokala bo ta konec tedna na tradicionalnem prizorišču v Švici, kjer bo v soboto veleslalom, v nedeljo pa slalom. Prenosa obeh tekem bosta na TV SLO 2. Marcel Hirscher, ki ima po dokončni Luitzovi diskvalifikaciji že 65 zmag v svetovnem pokalu, lahko v Adelbodnu izenači (osem zmag) ali celo preseže (devet) rekord Ingemarja Stenmarka in Aksla Lunda Svindala po številu zmag na enem prizorišču, odvisno seveda, ali bo dobil tako slalom kot veleslalom.

Kranjec s številko 6, za njim Hirscher
Tudi Adelboden se ni mogel izogniti obilnim snežnim padavinam. "Zapadlo je veliko snega. Verjamem, da bo do jutri proga dobro pripravljena," je za TV Slovenija povedal Kranjec, ki bo petič tekmoval v Adelbodnu, najboljša uvrstitev pa je lansko peto mesto. Zadnjo strmino že dobro pozna: "Tja prideš utrujen in potrebuješ veliko moči, da z dobrim ritmom nadaljuješ do cilja. Poleti sem dobro treniral in mislim, da ne bo težav."

Veleslalom bo ob 10.30 odprl Henrik Kristoffersen. Kranjec ima številko šest, Hirscher sedem. Od Slovencev bo nastopil še Štefan Hadalin s številko 40.

.

Konec sezone za Brunnerjevo in Filla
Stephanie Brunner je že končala sezono. Najboljša avstrijska veleslalomistka letošnje sezone si je na treningu v Italiji spet poškodovala levo koleno, v soboto jo čaka operacija. Italijanski alpski smučar Peter Fill, specialist za hitri disciplini, je prav tako končal sezono, saj po decembrskem padcu v Beaver Creeku še vedno čuti bolečine v hrbtu, zato ne želi tvegati. Čeprav šteje 36 let, kariere še ne bo končal, ampak bo vztrajal vse do SP-ja v Cortini d'Ampezzo leta 2021.

Zimska pravljica v Kitzbühelu
Vse je pripravljeno za 79. spust s Petelinjega grebena. Kitzbühel bo tekme gostil med 25. in 27. januarjem, vrhunec bo seveda sobotni smuk. FIS je slovitemu prizorišču danes prižgal zeleno luč. "Lepše ne bi moglo biti," je pravljično kuliso po snežni kontroli komentiral Hannes Trinkl, direktor tekmovanja.


Štartna lista veleslaloma:  
  1  H. KRISTOFFERSEN    NOR
  2  M. OLSSON           ŠVE
  3  L. MEILLARD         ŠVI
  4  M. FELLER           AVT
  5  A. PINTURAULT       FRA
  6  Ž. KRANJEC          SLO
  7  M. HIRSCHER         AVT
  8  M. MÖLGG            ITA
  9  T. LIGETY           ZDA
 10  M. FAIVRE           FRA
 11  L. K. NESTVOLD-H.   NOR
 12  T. FANARA           FRA
 13  S. LUITZ            NEM
 14  V. MUFFAT JEANDET   FRA
 15  T. FORD             ZDA
 ...                        
 40  Š. HADALIN          SLO
                            
Kranjec tudi v Adelbodnu po vrhunsko uvrstitev