Ilka Štuhec je odlično začela olimpijsko sezono, a zadnji izidi niso bili bleščeči. Foto: EPA
Ilka Štuhec je odlično začela olimpijsko sezono, a zadnji izidi niso bili bleščeči. Foto: EPA
"Tigri" - akrobatska skupina švicarskega vojaškega letalstva
V Wengnu je zapadlo preveč novega snega, da bi lahko varno izpeljali torkov trening smuka. Foto: Reuters

"Po prvih podatkih so vezi cele, kar je dobra novica. Je pa očitno, da je poškodovan meniskus, ki je bil v preteklosti že šivan. Pri magnetno resonančnem pregledu se zato ne da ugotoviti točnega stanja. Obstajata dve možnosti. Prva je, da je treba meniskus zgolj očistiti, to bi bil optimalen scenarij. Druga pa zajema ponovno šivanje. Poseg bo opravljen že ta četrtek. Zdaj sva z Ilko že bolj vedre volje in pozitivno gledava naprej," je za SZS povedala mama, sicer tudi trenerka Darja Črnko.

Brez preizkusa Lauberhorna
Nič kaj prijazno vreme s padavinami je zajelo tudi švicarske Alpe, kjer so morali odpovedati prvi trening klasičnega smuka v Wengnu.

Zaradi novega snega in slabe vidljivosti so odpovedali prvi uradni trening smuka na - s skupno dolžino skoraj 4.500 metrov - najdaljši smukaški progi Lauberhorn.

Če bo vreme kaj bolj naklonjeno, napovedano je sicer izboljšanje, bodo imeli smukači še vsaj dve priložnosti, v sredo in četrtek, za spoznavanje vseh skrivnosti zahtevne proge, na kateri je lani slavil Italijan Christof Innerhofer, najboljši Slovenec pa je bil Andrej Šporn na sedmem mestu.

Wengenski spored svetovnega pokala sicer vključuje petkovo superkombinacijo, sobotni smuk in nedeljski slalom.