"Uživam morje, uživam poletje, tu se počutim super, res je že skoraj tako, kot da pridem delno domov," je priprave komentirala za TV Slovenija.

Toda morje je le lepa kulisa, treningi pa razumljivo zahtevni, a dovolj raznoliki za dobro razpoloženje slovenske šampionke. "Še vedno imam dovolj motivacije, dovolj razlogov in visokih ciljev sama pri sebi, da nadaljujem trdo delo. Ogromno treningov opravim točno tukaj, na tem zapuščenem nogometnem igrišču." Ne le stara konstrukcija gola, še veliko je drugih zanimivih možnosti za vadbo. "Kolesarim, veslam, plavam, supam, tečem po skalah ... Pač, vse, vse, vse," je Ilka naštela, kaj vse počne.

Proti naslednji sezoni gre odločno: "Priprave na novo sezono potekajo čisto normalno, ne glede na to, da se nam v bistvu ne sanja, kako in kaj bo letos pozimi vse potekalo."

Opravila je tudi že nekaj zavojev na snegu, pred sklopom kondicijskega treninga je bila v Zermattu v Švici, v domovini svojega trenerja Stefana Abplanalpa. Tudi naslednje prizorišče treningov je Švica, že ta teden ledenik Saas Fee.

Ilka trenira na zapuščenem nogometnem igrišču pri Dubrovniku