Nad njenim smučanjem je znova v živo bedel tudi glavni trener Stefan Abplanalp, opravili so šest dni kakovostne smuke.

Ilka Štuhec je znova stala na smukaških smučeh. Foto: EPA
Ilka Štuhec je znova stala na smukaških smučeh. Foto: EPA

Trening na Kaninu je bil podlaga za obnovitev osnov, ki pa jih dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku želi nadgrajevati in v novo sezono vstopiti kar se da dobro pripravljena. Po krajšem sklopu kondicijskih priprav se je z ekipo teden dni mudila v Zermattu, ki je glede na poletni čas ponudil odlične razmere.

"Delali smo na osnovah, položaju trupa, tehničnih izvedbah, da čim prej osvojimo osnovne elemente, za katere je zdaj čas. Tehnični del s Kanina smo prenesli na lažji trening z vratci, od veleslaloma do superveleslalomske postavitve, nekaj je bilo drsalnih zavojev," je podrobnosti pojasnil njen trener.

Z ledenika na morje, kjer sledijo kondicijske priprave
Štuhčeva je lahko spet preizkusila smuči za hitre discipline. "Lepo je bilo stati na vseh ostalih smučeh kot le na slalomskih na Kaninu. Naredili smo nekaj uvodnih treningov, s tem sem zelo zadovoljna. Sledi standardno morje, kjer se odmaknemo od smučanja in naredimo sklop kondicijskih priprav. Avgusta se vračamo na sneg," je pojasnila Ilka Štuhec.

Abplanalp: Je na pravi poti
V njenem taboru se zavedajo, da je zaradi pandemije novega koronavirusa še veliko neznank pred začetkom nove sezone, a se s tem ne obremenjujejo preveč. "Za to obdobje leta smo imeli zelo dobre razmere. Ilka je dosegla cilje, pred nami pa je še veliko dela. Je na pravi poti," je dodal trener Abplanalp.

V naslednji sezoni bo na sporedu tudi svetovno prvenstvo, krovna zveza Fis je tekmovanje ta teden potrdila v prvotno predvidenem terminu februarja 2021 v italijanski Cortini d'Ampezzo.