Zimski športi
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
Jakov Fak
Dobro razpoloženi Jakov Fak na novinarski konferenci v Ljubljani. Po dveh težkih letih ima spet športni razlog za smeh. Foto: BoBo
Slovenci
Slovenska biatlonska reprezentanca je lahko zadovoljna z začetkom sezone. Foto: BoBo
VIDEO
Malo zmedeni Fak skoraj z...

Dodaj v

Jakov Fak vesel, da je znova med biatlonsko elito

Očetovstvo še dodatna motivacija za Faka
5. december 2017 ob 18:24
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Slovenski biatlonec Jakov Fak je strnil vtise po izjemno uspešnem uvodnem koncu tedna sezone svetovnega pokala v Östersundu, ki ga je kronal z drugim mestom na zasledovalni tekmi.

"Zame je bilo zelo čustveno, posebej po lanski sezoni, ki sem jo gledal po televiziji. Bilo mi je zelo težko. Včasih sem bil kar slabe volje. Imel sem obdobje, ko sem lahko le spal, šel jest in sem bil utrujen. Vrnitev je zame življenjsko pozitiven dogodek. Od lanskega leta pa imam še en razlog več za trud, da bi bil še boljši, saj sem postal oče," se je uvodoma na težko obdobje spomnil 30-letnik.

Fak je končno zdrav
Z drugim mestom je tudi potrdil normo za februarske olimpijske igre v Južni Koreji. "Dejstvo je, da sem zdrav, kar je bilo v zadnjih dveh letih redkost. Dosegel sem spodbuden rezultat, ki daje optimizem, nov val energije. Upam, da nas bo ponesel čim dlje. Je olimpijska sezona. Mene čaka še težja naloga. Eno je priti nazaj, drugo se je obdržati na vrhu. Verjamem vase in ostane nam edino, da pridno delamo," je nadaljeval.

Nato pa je opisal zadnji krog nedeljske tekme, ko si je pritekel drugo mesto: "V zadnjem krogu sem bil zelo samozavesten. Vedel sem, kaj bom naredil, vedel sem, kje so zasledovalci. Če bi zmanjšali zaostanek za 10 sekund, bi v zadnjih 500 metrih ostali brez energije. Ni me skrbelo, kaj je za mano. Martin Fourcade je imel takšno prednost, da je bilo le vprašanje dvoboja med mano in Fillonom Mailletom. Ampak sem bil dovolj prepričan o svoji zmagi."

Drugo mesto nagrada, ki vse poplača
Posebej se je zahvalil pokroviteljem in ekipi, ki so ostali ob njem v zadnjih dveh letih, čeprav tako rekoč sploh ni tekmoval. Poudaril je tudi, da je bil od maja in začetka priprav zelo malo doma z družino, drugo mesto pa je nagrada, ki je vse poplačala.

Zadovoljen se je iz Östersunda vrnil tudi Klemen Bauer, ki je bil deseti in prav tako presenetil. "Deseto mesto je tisto pravo za uvod v sezono. Želel sem si takega rezultata, kajti to pomeni potrditev dobrega dela skozi poletje in jesen. Dobro smo delali, vse je šlo po pravi poti. Videl sem, da držim stik z najboljšimi, da je mogoče biti pri vrhu. To je pomembno za nadaljevanje sezone," je povedal.

Nastope moškega dela reprezentance je zelo pozitivno ocenil glavni trener Tomaš Kos: "Dosežek Jakova je bil fantastičen. Veseli me, da se je vrnil na raven, kot smo jo od njega pričakovali. Posledično moram pohvaliti celotno ekipo. Rezultati z začetka sezone so spodbudni. Veseli smo, to je bistvo, zakaj to počnemo."

Čeprav ni bila na vrhu, je bila z nastopi zadovoljna tudi Anja Eržen. S 47. mestom je namreč potrdila olimpijsko normo. Verjame, da bo ob novem dobrem strelskem nastopu kmalu med dobitnicami točk. "Sem sposobna več in s tako miselnostjo grem v naslednje tekme," je povedala Erženova.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna v Hochfilznu.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
bostbart
# 05.12.2017 ob 18:59
Vsaj eden tekmovalec na katerega bomo lahko polagali upe na olimpiadi. Ostali so zaenkrat vsi daleč od najboljših. Damjanov preblisk se najbrž ne bo več ponovil to sezono.
veza
# 05.12.2017 ob 20:08
Hvala, bratje Hrvatje za Jakova, torej, če je pamet, se lahko vse zmenimo.
Jakov,. samo tako naprej.
Voly
# 05.12.2017 ob 19:43
Jakov je po moje naš največji up za medaljo na OI. Imel bo kar 4 priložnosti in ni vrag, da mu ne bi vsaj enkrat uspelo, če bo le v podobni formi, kot je sedaj.
nightwing
# 05.12.2017 ob 18:34
Fak je itak mojster. Pri drugih pa ni videt nobenega napredka.
sikira
# 06.12.2017 ob 11:35
veza
upam da bos hrvatom hvalezen za faka tudi ko ne bo vec tako dober in da ga ne bos takoj poslal tam na jug med njegove taspodne
as_kgarnett
# 05.12.2017 ob 18:40
je bil že skrajni čas, da se je vrnil Jakov med svetovno elito, če bo ostal v formi do konca sezone potem bojo prišle stopničke in možna je tudi zmaga
exwannabe
# 06.12.2017 ob 18:15
špik, špik, špik....le kdo je še našel Gregorinov trik....lol
Izbor
Svetovni pokal v biatlonu
link
Fourcade tudi v Sibiriji razred zase; Fak 19.
20
22. marec 2018 ob 16:07 Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec šprinta za svetovni pokal v Tjumnu, s čimer je osvojil mali kristalni globus v tej disciplini, le velika smola pa mu lahko prepreči osvojitev ...
Več novic ...
Kazalo