Janica Kostelić je z nasmehom stopila pred sedmo silo. Foto: EPA
Janica Kostelić je z nasmehom stopila pred sedmo silo. Foto: EPA

Nisem stroj, da bi ves čas prenašala peklenske bolečine.

Janica Kostelić o svoji odločitvi.

24-letna šampionka je bila na zelo obiskani tiskovni konferenci, ki so jo neposredno prenašali v 11 držav, kratka in jedrnata. Zaradi kroničnih težav s hrbtom in koleni bo prihajajočo sezono izkoristila za premislek o nadaljevanju kariere. Prebuditeljica alpskega smučanja na Hrvaškem si ni postavila datuma, ko se bo dokončno odločila o nadaljevanju kariere za sezono 2007/2008.

V smehu je povedala, da bo poskušala uživati, česar si v preteklosti zaradi napornega urnika ni mogla privoščiti. "Sezona bo zagotovo zanimiva, čeprav me ne ne bo v karavani," je poskušala potolažiti sedmo silo, ki je enoglasno menila, da je skupni seštevek svetovnega pokala že oddan njeni večni konkurentki Švedinji Anji Pärson.

Letos mogoče le na sneg
Na vprašanje novinarjev, ali bo morda nastopila na kakšni tekmi ob koncu sezone, je z 99 odstotki verjetnosti to zavrnila. Vseeno pa obstaja možnost, da bi še nastopila na domačem Sljemenu v vlogi predtekmovalke.

Pogled na njeno statistiko je res navdušujoč, saj ima štiri olimpijske zlate medalje in še dve srebrni, s čimer je najuspešnejša alpska smučarka v zgodovini olimpijskih iger. S svetovnih prvenstev v St. Moritzu 2003 in Bormiu 2005 se je vrnila s petimi naslovi svetovne prvakinje.

Dobila je vse discipline
Blestela je tudi v svetovnem pokalu, kjer je dosegla 30 zmag (20 slalom, 6 kombinacija, 2 veleslalom, 1 SVSL in 1 smuk), trikrat pa je osvojila veliki kristalni globus (2001, 2003 in 2006).

Nisem stroj, da bi ves čas prenašala peklenske bolečine.

Janica Kostelić o svoji odločitvi.