Slovenski skakalci so letos v izjemni formi. Foto: EPA
Slovenski skakalci so letos v izjemni formi. Foto: EPA

Lani smo nemško ekipno turnejo končali na tretjem mestu in glede na to, kako fantje skačejo in v kakšni formi so ta čas, bomo šli letos na zmago.

Goran Janus
Robert Kranjec
Robert Kranjec je z zmago v Vikersundu skočil na 9. mesto v skupnem seštevku za veliki kristalni globus. Foto: EPA

Tam bosta konec tedna v Harrachovu dve tekmi svetovnega pokala v poletih. "Že konec tedna bomo imeli novo priložnost za stopničke," je dejal Goran Janus, ki bo ekipo nekoliko spremenil.

Ekipi se bo pridružil tudi Zupančič
Na Češko bodo namreč poleg junakov zadnjih 14 dni svetovnega pokala, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša in Petra Prevca, odpotovali še Matjaž Pungertar, Jaka Hvala, ki se v slovensko vrsto vrača po dveh naslovih mladinskega svetovnega prvaka, in Miran Zupančič, ki si je mesto v A-reprezentanci in prvenec na tekmah svetovnega pokala prislužil po dobrih januarskih nastopih v celinskem pokalu.

Na Češkem večkrat velike težave z vetrom
"Ekipa bo ostala enaka tudi za nemško turnejo, ki sledi. Po Harrachovu ekipe ne bom menjal," je pojasnil Janus. Najprej bosta na sporedu novi tekmi v smučarskih poletih, kjer ima Slovenija z odličnimi letalci spet visoke cilje, čeprav izkušenejše tekmovalce nekoliko skrbi vreme, saj so imeli prireditelji v preteklosti velikokrat težave z vetrom. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa obe tekmi.

Letos na ekipni turneji po zmago
Harrachovu sledi nemška ekipna turneja, ki se bo začela 9. februarja z ekipno tekmo v Willingenu. Tej na istem prizorišču sledi še posamična tekma, v točkovanje ekipne turneje pa nato štejeta še preizkušnja v Klingenthalu 13. februarja in dve tekmi v poletih v Oberstdorfu (16. in 17. februarja). Slovenska ekipa ima po besedah Janusa visoke cilje, vezane tudi na ekipno turnejo: "Lani smo nemško ekipno turnejo končali na tretjem mestu in glede na to, kako fantje skačejo in v kakšni formi so ta čas, bomo šli letos na zmago," je sklenil glavni trener slovenske vrste.

Lani smo nemško ekipno turnejo končali na tretjem mestu in glede na to, kako fantje skačejo in v kakšni formi so ta čas, bomo šli letos na zmago.

Goran Janus