Peter Prevc je v izjemni sezoni 2015/16 osvojil tudi zlatega orla, a tokrat gotovo ne sodi med favorite novoletne turneje. Foto: BoBo
Peter Prevc je v izjemni sezoni 2015/16 osvojil tudi zlatega orla, a tokrat gotovo ne sodi med favorite novoletne turneje. Foto: BoBo
Pred novoletno turnejo skakalce čaka še državno prvenstvo (v soboto v Planici), favorit naj bi bil Tilen Bartol. Foto: BoBo

"Te dni je v Planici idilično trenirati. Pridno bomo izkoristili priložnost in se skušali čim bolje pripraviti. Ekipo bom do konca določil po četrtkovem treningu. Seveda me zanimajo rezultati med deseterico. Glede na 'nokavt' sistem, po katerem potekajo tekme, in glede na to, da so letos razlike izjemno majhne, bo zelo težko. Mi smo bolj v ozadju in počasi ščipamo naprej," je na novinarski konferenci povedal Janus.

Damjan želi na vseh tekmah v finale
Najuspešnejši slovenski skakalec te zime Jernej Damjan pred sezono sicer ni pričakoval, da bo prva violina reprezentance, a je, kot pravi, vseeno upal in bil pripravljen tudi na to. "Še naprej se trudim biti čim bolj sproščen. Počutim se dobro, tudi občutki so v redu, kar sem si potrdil po današnjem treningu v Planici," je dejal Damjan in o ciljih za novoletno turnejo dodal:

"Moj prvi cilj je, da bi pridno zbiral točke in se prav na vsaki tekmi turneje uvrstil v finale. Čeprav sem že v sezoni 2004/05 prvič nastopil na turneji, mi do zdaj namreč to še ni uspelo. Seveda pa je moj cilj na vsaki tekmi uvrstitev med najboljšo deseterico."

Prevc prepričan, da gre na bolje
Tudi Peter Prevc, ki je v sezoni 2015/16 osvojil zlatega orla za skupno zmago na turneji, ima kljub nihanjem v skokih mesto v ekipi že zagotovljeno. "Ne vem, česa posebnega najbrž ne morem pričakovati. Najbrž bo še naprej tako, kot je bilo do zdaj. A dejstvo je, da gredo moji skoki na bolje, četudi se to pri rezultatih morda še ne pozna. V tem premoru do turneje bom skušal korak za korakom delati in utrjevati spremembe," je dejal najstarejši od bratov Prevc in dodal: "Nimam neke želje po rezultatu, imam pa veliko željo po dobrih skokih. Če dobro skačeš, rezultat pride sam po sebi. Moj največji cilj je izboljšati skoke."

Bartol prvi favorit za državni naslov
Skakalce pred novoletno turnejo čaka še državno prvenstvo, ki bo v soboto v Planici, kjer pa naslova ne bo branil Damjan, saj se je po posvetu s trenerji odločil, da si bo do turneje vzel nekoliko daljši premor in več časa namenil regeneraciji. Fantje pravijo, da je, sodeč po treningih v dolini pod Poncami, prvi favorit za naslov Tilen Bartol. "Državni naslov ni moj primarni cilj, temveč je moj glavni cilj, da se mi na jutrišnjem treningu uspe prebiti v ekipo za turnejo. Resda sem danes dobro skakal, a se ne bom preveč sekiral, če mi na državnem prvenstvu ne bo šlo vse po načrtih. Pred dvema letoma se prvič dobil priložnost, zdaj si jo želim ponovno izboriti," je dejal Bartol.

P. Prevc: Samozavesti se ne da kupiti v trgovini
P. Prevc: Samozavesti se ne da kupiti v trgovini