Gianfranco Kasper je kritiziral organizatorje. Foto: EPA
Gianfranco Kasper je kritiziral organizatorje. Foto: EPA

V tem francoskem zimsko-športnem središču je premalo kapacitet za nastanitev smučarjev in ostalega osebja, precej zaostaja tudi gradnja novinarskega središča. "V letu dni bo treba postoriti še precej stvari. Novinarskega središča sploh še niso začeli graditi, to bo mogoče šele spomladi. Organizatorji so vedeli, da je svetovno prvenstvo vedno na sporedu med zimskimi šolskimi počitnicami. Pojavile se bodo težave z namestitvami, sob je premalo," je bil slabe volje predsednika FIS-a Gianfranco Kasper.

Killy je imel vsega dovolj
V organizacijskem odboru je prišlo do številnih sporov med vodilnimi. Nekdanji šampion Jean-Claude Killy je odstopil s položaja predsednika organizacijskega odbora. "Žal mi je, da se toliko prepirajo. Tega smo že vajeni s tekem svetovnega pokala, potem pa tekme vedno odlično izpeljejo," je še povedal Kasper.

Ženske ostale brez preizkusa proge
Ena glavnih težav je tudi pomanjkanje tekem na progi Bellevarde Face, kjer niso tekmovali že vse od olimpjskih iger leta 1992. Ženske tekme decembra so morali zaradi pomanjkanja snega prestaviti v St. Moritz.

"V naslednjih mesecih bomo podrobno spremljali dogajanje v Val d'Iseru. Moramo imeti tudi načrt B, vendar sem prepričan, da bo čez leto dni vse nared," je zaključil Kasper. Svetovno prvenstvo bo na sporedu od 3. do 15. februarja 2009.

A. G.