Katja Višnar je do zdaj trikrat tekla v finalih posameznih šprintov. Foto: EPA
Katja Višnar je do zdaj trikrat tekla v finalih posameznih šprintov. Foto: EPA

Višnarjeva je dopoldne v kvalifikacijah nastopila slabše, saj se je s 26. časom komaj uvrstila med 30 najboljših, ki so se merile v bojih na izpadanje. Bolje je nato nastopila v četrtfinalu, kjer se je brez težav prebila med najboljših 12.

V prvi polfinalni skupini je osvojila tretje mesto, v času zmagovalke Jevgenije Šapalove. Da bi se prebila v finale po času, pa sta ji zmanjkali le dve desetinki sekunde. Na koncu je osvojila sedmo mesto.
"V kvalifikacijah sem se sicer počutila močno, a čas je pokazal kar velik zaostanek, verjetno so bile smuči nekoliko počasnejše. V polfinalu se je Herrmannova v klancu skoraj ustavila pred mano, izgubila sem nekaj ritma. Bila sem izjemno močna, še posebej v šprintu v cilj. Drugače je rezultat dobra popotnica za nadaljevanje sezone," je bila zadovoljna Višnarjeva.
Na 1,4 kilometra dolgi progi sta nastopili še dve Slovenki: Alenka Čebašek je osvojila 50. mesto, Barbara Jezeršek pa 71. mesto.
Zmagala sta Poljakinja Justyna Kowalczyk in Norvežan Erik Brandsdal. Najhitrejša v kvalifikacijah, Marit Björgen, je presenetljivo izpadla že v četrtfinalu.

Šprint klasično (Ž):     
 1. J. KOWALCZYK      POL
 2. K. RANDALL        ZDA
 3. D. HERRMANN       NEM
 4. J. ŠAPOVALOVA     RUS
 5. C. BRUNE-LIE      NOR
 6. I. INGEMARSDOTTER ŠVE
 7. K. VIŠNAR         SLO
50. A. ČEBAŠEK        SLO
71. B. JEZERŠEK       SLO
                         
Šprint klasično (M):     
 1. E. BRANDSDAL      NOR
 2. A. GAFAROV        RUS
 3. T. PETERSON       ŠVE
 4. O.-V. HATTESTAD   NOR
 5. N. KRIUKOV        RUS
 6. A. POLTORANIN     KAZ