Janez Kocijančič je že od leta 1981 v svetu FIS-a. Foto: www.alesfevzer.com
Janez Kocijančič je že od leta 1981 v svetu FIS-a. Foto: www.alesfevzer.com

76-letni Kocijančič je na volitvah, prisotnih je bilo 68 nacionalnih zvez, dobil 117 od 121 mogočih glasov. Že šesti mandat je dobil zdajšnji predsednik FIS-a Gian-Franco Kasper. 74-letni Švicar je šele četrti predsednik FIS-a od ustanovitve leta 1924, Kasper pa zvezo vodi od leta 1998.

V svetu FIS-a, mandat bo trajal do leta 2020, so sicer trije novinci, in sicer Kitajec Steve Dong Jang, Norvežan Erik Roeste in Španec Eduardo Valenzuela. Ob njih in Kocijančiču svet sestavljajo še Šved Mats Arjes, Rus Andrej Bokarev, Avstralec Dean Gosper, Nemec Alfons Hörmann, Čeh Roman Kumpost, Japonec Aki Murasato, Američan Dexter Paine, Italijan Flavio Roda, Avstrijec Peter Schröcksnadel, Kanadčan Patrick Smith, Finec Martti Uusitalo in Francoz Michel Vion.

Na kongresu so odobrili pridružitev smučarskih zvez Jordanije in Dominikanske republike, Kosovo pa je postalo polnopravni član s pravico enega glasu.

Za olimpijske igre 2022 bo FIS Mednarodnemu olimpijskemu komiteju predlagal nekatere nove discipline za olimpijski program, in sicer mešano tekmo smučarjev prostega sloga v akrobatskih skokih, posamično tekmo akrobatskih smučarje v "big airu", ekipno tekmo deskarskega krosa, mešano paralelno tekmo deskarjev, paralelni slalom deskarjev, mešano slalomsko ekipno tekmo deskarjev in paralelni sprint v telemarku.

Na SP-ju tudi ekipna tekma smučarskih skakalk
Na svetovna prvenstva bodo dodali ekipno tekmo deklet v smučarskih skokih (od 20121) in tekmo nordijskih kombinatork (od 2019), v alpskem smučanju bo na SP-jih od leta 2021 na sporedu posamična paralelna tekma, na SP-ju v deskanju in smučanju prostega sloga pa bosta novi mešana ekipna tekma v akrobatskih skokih smučarjev prostega sloga in mešana ekipna paralelna tekma v deskanju.