Jure Košir, ki je veliko naredil za ureditev odnosov med zvezo in ekipo Tina Maze, meni, da mora Črnjanka vprašanje serviserja najprej reševati v sodelovanju z opremljevalcem smuči. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jure Košir, ki je veliko naredil za ureditev odnosov med zvezo in ekipo Tina Maze, meni, da mora Črnjanka vprašanje serviserja najprej reševati v sodelovanju z opremljevalcem smuči. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Andrej Šporn, Garmisch
Predsednik zbora za alpsko smučanje je še najbolj zadovoljen s konstantnim napredkom moških v hitrih disciplinah. Foto: EPA

"Dejstvo je, da letošnja sezona ni to, kar smo pričakovali. Pred tem si nihče ne zatiska oči. Analiza bo potekala po koncu sezone, zato zdaj ne bi na nikogar kazal s prstom. Osebno sem pričakoval več, vendar napredka ni mogoče storiti čez noč. Trenutno je treba bodriti reprezentanco in izvleči največ, kar je mogoče. Treba je spodbujati tekmovalce. Predvsem pa moramo narediti ožjo selekcijo in se odločiti, kdo sodi na tekme svetovnega pokala med moškimi in ženskami," je dejal Košir, predsednik odbora in zbora za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije.

Cilji za SP vseeno ostajajo enaki
"Veseli me očiten hiter napredek v hitrih disciplinah pri moških in konstantno vrhunsko smučanje Tine Maze. Mazejeva je malo slabše nastopila v Zagrebu, vendar so nihanja pri vseh, ki nastopajo v petih disciplinah kot ona, običajna. Cilji za letošnje svetovno prvenstvo v Nemčiji so ostali enaki kot pred sezono. Vendar smučanje ni šport, kjer bi čez noč postavili novo ekipo. Če bomo menili, da se nekateri na SP-ju ne bodo mogli boriti za visoka mesta, potem bo veljalo razmisliti, koga od mladih bi poslali na SP," je napovedal bronasti z olimpijskih iger v Lillehammerju leta 1994.

V skrajnem primeru pomoč zveze
O zapletu v ekipi Tine Maze s serviserjem, saj je Dušan Kapš tik pred novim letom odšel, pa je Košir dejal: "Tina ima jasno prosto pot v svojem delovanju. Če me ona ali kdo drug v reprezentanci ali zvezi prosi, potem pomagam po svojih močeh. Vem za zaplet s serviserjem v njeni ekipi. Zdaj ima nekaj časa, da se pripravi na Zlato lisico, ki je zanjo gotovo eden izmed viškov sezone. Pri serviserju ji mora na pomoč priskočiti proizvajalec smuči, v skrajni sili lahko računa tudi na pomoč zveze, vendar pa je vprašanje, ali lahko zdaj dobimo pravega serviserja."