Ivica Kostelić je v svetovnem pokalu osvojil en veliki in štiri male kristalne globuse. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Ivica Kostelić je v svetovnem pokalu osvojil en veliki in štiri male kristalne globuse. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

V Leviju bo v soboto na sporedu ženski slalom, v nedeljo pa še moški. Obe tekmi si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Na tiskovni konferenci v Zagrebu je Ivica Kostelić spregovoril o svoji trenutni pripravljenosti pred nadaljevanjem sezone, ki jo je odprl s solidnim 14. mestom na veleslalomu v Söldnu. V prihodnjih tednih bo hrvaški zvezdnik lahko preveril svojo formo tudi v slalomu in hitrih disciplinah, pri katerih mu bo v veliko pomoč sodelovanje z znamenitim Italijanom Christianom Ghedino.

"V minuli sezoni se je precej poznalo pomanjkanje kvalitetnih priprav v poletnih mesecih, nato pa smo imeli še velike težave s smučmi, tako da sem ostal brez večjega števila točk v hitrih disciplinah. V zadnjih tednih smo veliko truda namenili testiranju smuči. Na žalost nimam toliko časa za testiranje kot moji konkurenti, vendar bomo kmalu videli, kakšno je trenutno stanje. Upam, da bom lahko nastopil na čim več superveleslalomih in smukih," je zbranim novinarjem povedal Kostelić.

Pred nedeljskim slalomom v Leviju ima Ivica, ki brani skupno drugo mesto v skupnem seštevku te discipline iz pretekle sezone, ambiciozne načrte: "Na Finskem sem imel do zdaj kar precej uspehov, tako da se optimistično podajam na pot. Moram prikazati dve dobri vožnji in priti do solidnega rezultata, ki mi bo pomagal utrditi samozavest pred naslednjimi tekmami."

Dobitnik malega kristalnega globusa v kombinaciji je nezadovoljen s trenutnim stanjem v tej disciplini: "Situacija ni ravno najboljša. Trenutno si vodilni možje svetovnega pokala prizadevajo, da bi se število kombinacijskih tekem zmanjšalo. Nekateri želijo ukiniti celo klasično kombinacijo v Kitzbühelu, vendar se to v kratkem še ne bo zgodilo. Na žalost je ta disciplina precej podcenjena."

Kljub vsemu pa Kostelić upa, da je pred njim uspešna sezona, v kateri bi lahko celo ponovil rezultate izpred dveh let, ko je osvojil veliki kristalni globus: "Priprave so bile zelo kakovostne, koleno pa je v odličnem stanju, tako da za zdaj nimam težav na treningih in tekmah." Ob koncu je 32-letni smučar dodal, da se bo popolnoma posvetil tekmam svetovnega pokala, medtem ko o februarskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu trenutno še ne razmišlja.

Simon Maljevac

V Leviju bo v soboto na sporedu ženski slalom, v nedeljo pa še moški. Obe tekmi si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.