Legendarni Cuche je na novinarski konferenci pomahal v slovo. Foto: EPA
Legendarni Cuche je na novinarski konferenci pomahal v slovo. Foto: EPA
Cuche se po letošnji sezoni poslavlja

Že v sredo se je v Kitzbühelu šušljalo, da Cuche razmišlja o koncu kariere, zdaj pa je to uradno. 37-letni Švicar je izkoristil dan, ko na Streifu ni bilo treninga smuka in sklical novinarsko konferenco. "To je zame zelo čustven trenutek, prava prelomnica v karieri in življenju. Odšel bi rad v trenutku, ko sem še med najboljšimi. Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki so mi pomagali. Hvala za zaupanje."

Cuche je bil leta 2009 v Val d'Iseru svetovni prvak v superveleslalomu, v tej disciplini pa je leta 1998 postal tudi olimpijski podprvak. Na tekmah svetovnega pokala ima 18 zmag. Kar štirikrat je dobil smukaški globus (2007, 2008, 2010, 2011).

Na najprestižnejšem smuku v Kitzbühelu je prav tako zmagal štirikrat in bo tudi v soboto med favoriti. Prejšnji teden si je zelo želel, da bi tudi v Wengnu prvič stopil na najvišjo stopničko, toda končal je na 15. mestu.

Cuche uživa velik ugled v "beli karavani". Priljubljen je tudi v slovenski reprezentanci. "On je kralj, spoštovanja vreden in eden najboljših smukačev vseh časov," je pred kratkim za MMC povedal slovenski smukač Gašper Markič.

Cuche se po letošnji sezoni poslavlja