Robert Kranjec je bil dvanajsti najboljši skakalec tekme, v finalu pa bi lahko izvlekel še več, če ga ne bi zmotila ledena kepa. Foto: EPA
Robert Kranjec je bil dvanajsti najboljši skakalec tekme, v finalu pa bi lahko izvlekel še več, če ga ne bi zmotila ledena kepa. Foto: EPA
Slovenci kljub odličnemu Prevcu le na 5. mestu

"Ko sem se peljal po zaletišču, se je enemu izmed delavcev odlomil kos ledu in se vozil pred menoj. Namesto da bi bil zbran, sem gledal, kam se bo zvalila kepa. Koncentracija je padla, to te vrže iz tira, zato sem bil jezen. Saj ta moj zadnji skok ni bil slab, a ravno toliko, da me je zmotilo in sem bil med letom živčen," je za Radio Slovenija povedal Kranjec, ki se zaveda, kako lahko takšne malenkosti vplivajo na daljavo, kar je bilo danes v boju za tretje mesto (Slovenija je bila na koncu peta) še kako pomembno.

Trener Goran Janus je čestital slovenski četverici, seveda pa priznava, da vse ni bilo najboljše: "Skakali smo bolj spremenljivo, je bila pa tekma lepa, napeta. Škoda teh petih točk, ki so nas ločile od odra. Upam, da bodo jutri (prva serija se bo začela ob 19. uri) boljše razmere in mirneje. Pričakujem, da bo Peter Prevc na stopničkah."

Pomembno je, da Peter Prevc, ki v nedeljo z devetim mestom seveda ni mogel biti zadovoljen, spet skače tako, kot zna. "Skakalnica me je presenetila. Imel sem jo v drugačnem spominu," je povedal, in pojasnil, kje je bila težava, da je bil v kvalifikacijah tako neprepričljiv.

"Ko sem gledal druge, sem mislil, da sem moral drugače spustiti v počep. V kvalifikacijski seriji sem naredil narobe, zgrešil odriv in se kar malo reševal. Je pa dobro, da ko enkrat zamočiš, potem veš, da moraš narediti prav nasprotno, da se bo dobro izšlo. Upam, da sem s prvim skokom bonus izkoristil. Vseeno sem bil po kvalifikacijski seriji zaskrbljen."

Seveda mu je po odličnem skoku v prvi seriji odleglo: "Skok mi je dobro uspel, spodaj je zapihal še vzgornjik in me ponesel okoli pet metrov dlje."

Slovenci kljub odličnemu Prevcu le na 5. mestu