Robert Kranjec v novi sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih ne bo nastopal. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Kranjec v novi sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih ne bo nastopal. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjec zaradi poškodbe letos ne bo nastopal

Sezona se je zanj končala, še preden se je začela. Kranjec je zaradi bolečin v kolenu, ki jih je čutil že nekaj časa, prejšnjo sredo opravil pregled z magnetno resonanco. Prvi izvidi so pokazali poškodbo križnih vezi, ki jo je najverjetneje staknil med ogrevanjem pred zadnjo tekmo poletne velike nagrade v Klingenthalu.

Na pesku mu je klecnila noga
"Tam, kjer je bil pesek, mi je noga klecnila na kontro. V tistem trenutku je - mislim, da - prišlo do poškodbe, čeprav dolgo časa nismo vedeli nič, saj sem treniral normalno naprej," je v pogovoru z Alešem Potočnikom za TV Slovenija pojasnil Kranjec. "Odločil sem se, da grem zaradi padca na operacijo. Če mi pozimi sneg zagrabi smučko, lahko pride do resnejših poškodb, kar pomeni, da si poškodujem vse vezi v kolenu - meniskus, lahko tudi hrustanec," je še povedal.

Cilj: olimpijske igre 2018
Zaradi poškodbe Kranjec ne želi tvegati nove, hujše poškodbe v letošnji sezoni, saj so njegov veliki cilj olimpijske igre v Pjongčangu. "Bolje, da si vzamem čas zase, se umirim in pripravim na olimpijske igre. Seveda, čim prej si moram zagotoviti mesto v reprezentanci," je sklenil. Kranjec je imel v karieri sicer že kar nekaj smole s poškodbami. Lani - denimo - si je jeseni v Innsbrucku ob padcu poškodoval komolec, kar je precej zmotilo njegov ritem priprav.

Nova sezona svetovnega pokala se bo v Kuusamu začela 24. novembra. V lanski sezoni je Kranjec s 603 točkami osvojil skupno 13. mesto.

Kranjec zaradi poškodbe letos ne bo nastopal