Robi Kranjec je v manj kot mesecu dni dosegel še drugi veliki cilj v karieri. Foto: Reuters
Robi Kranjec je v manj kot mesecu dni dosegel še drugi veliki cilj v karieri. Foto: Reuters
Kranjec prvič slavil v Planici

30-letni Kranjčan je nekaj minut po veliki zmagi hladnokrvno odgovarjal novinarju Alešu Potočniku, ki je z njim opravil intervju za TV Slovenija.


Robert, poslušali ste Zdravljico, tretjič v letošnji sezoni. Kako je bilo poslušati himno pred domačim občinstvom? Se je nabral kakšen cmok v grlu?
Cmok ne. Super je bilo. Drugače kot v Vikersundu ali pa v Kulmu. Lepo mi je bilo. Če bi hotel, bi mi pritekla solza, a nočem, da bi izpadel mevžasto.

Seveda niste izpadli mevžasto, kajti pokazali ste junaška skoka. Še enkrat bi se ozrla na včerajšnji dan, ko vam ni šlo tako, kot ste si želeli. Potem pa je steklo. Pravite, to je pač Planica, tukaj imate posebne občutke. V letošnji sezoni pa je bilo verjetno lažje tudi zato, ker ste v Planico prišli z dobro formo.
Mogoče res včeraj ni bilo videti, da bi mi dobro šlo. Prva dva skoka je tako in tako težko dobro odskakati, ker noge zaradi adrenalina ne dajo. Kvalifikacijski skok je bil že zelo dober, ni bil pa perfekten. Danes sem pa naredil takšen skok kot v Vikersundu, kjer me je odneslo.

Dela za vas še ni konec. Mali kristalni globus je vaš cilj. Zdaj se bo lažje boriti, a treba se bo tudi umiriti, kajne?
Daleč od tega, da bi bilo lažje tekmovati. Martin Koch je v odlični formi, Daiki Ito mogoče ne, a zna leteti. Če naredim dva kiksa, sem lahko tudi sedmi, tako da bo treba biti zbran, nič prepustiti naključju in delati najboljše skoke. Kristalni globus moram odmisliti. Tudi če naredim dva dobra skoka, je lahko kdo še vedno boljši od mene, saj je konkurence veliko in tega se je treba zavedati. Upam, da mi uspe. Če mi ne bo, bom športno priznal poraz. Tisto, kar šteje letos - zlata medalja - jo imam, zato sem s tega stališča vesel. Med tremi bom pa tudi v poletih, kar je tudi lep uspeh.

V soboto vas čaka še moštvena tekma, priložnost, da se predstavite z reprezentanco. Kaj pričakujete od jutrišnjega dne?
Veselim se ga. Vreme bo lepo, sobote so pa tako in tako posebne, ker pride ogromno število ljudi sem. Ko z vrha pogledaš, ni prizorišča v Sloveniji, kamor bi spravili toliko ljudi. Kvalitetno bomo delali, šli bomo 'na polno' in upam, da nam uspe dobra uvrstitev. Sproščeni smo, ker smo doma. Danes sta tudi 'Šinki' in Jurij dobro oddelala, enega bomo pa s seboj potegnili in upam, da bomo leteli čim dlje v 'poden'.

Kranjec prvič slavil v Planici