Primož Ulaga upa na dober začetek in še boljši konec letošnje sezone. Foto: MMC RTV SLO
Primož Ulaga upa na dober začetek in še boljši konec letošnje sezone. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kranjec
Zvesti navijači so vselej bodrili smučarskega skakalca Roberta Kranjca. V Vancouvru pa bodo pesti za Robija stisnili še močneje! Foto: MMC RTV SLO
Petra Majdič
Petra Majdič bo na olimpijskih igrah v Vancouvru velik favorit za medaljo. Foto: EPA

Slovenska javnost si veliko obeta predvsem od smučarske tekačice Petre Majdič in smučarskih skakalcev, na čelu z izvrstnim Robertom Kranjcem, ki je poletno sezono končal na odličnem 2. mestu v skupni razvrstitvi velike nagrade.

Recesija ni oklestila proračuna
Poslovni direktor Primož Ulaga je na predstavitvi nordijskih reprezentanc v Velenju dejal, da gospodarska kriza ni pretirano oklestila njihovega proračuna. "Za nami je že del olimpijske sezone, ki smo se je zaradi splošne gospodarske krize kar malo bali, a naši partnerji so nam ostali zvesti, tako da so proračuni reprezentanc načeloma ostali enaki," je dejal nekdanji smučarski skakalec, ki je v ekipnem tekmovanju na olimpijskih igrah leta 1988 v Calgaryju osvojil srebrno medaljo.

Športni direktor Franci Petek naj bi glede na lansko sezono razpolagal s sedem odstotkov nižjim proračunom, stroški na letni ravni pa znašajo 400.000 evri, a vseeno upajo, da bodo sezono uspešno speljali do konca. "Ta sezona je za nas zelo pomembna, saj se veliko pogodbo izteče prav z olimpijskimi igrami. Zato je tudi na tekmovalcih precejšnja odgovornost, da se izkažejo z rezultati," je še dodal Ulaga.

Visoka pričakovanja Majdičeve
"Moja pričakovanja v olimpijski sezoni so velika in vsa vezana na igre v Vancouvru. Temu primerno smo tudi trenirali res ogromno, zelo smo garali in vse je podrejeno olimpijskemu nastopu," je iz norveškega Sjusjoena dejala Majdičeva, ki je pred kratkim prebolela lažji prehlad. 29-letnica je prav tako zaupala, da ji motiva nikakor ne manjka: "Tu trenira tudi veliko drugih reprezentanc, kar mi daje še dodaten motiv za trdo delo. Po 11. novembru gremo na prve tekme pokala FIS v Beitostoelen, kjer bom bržčas nastopila na dveh od treh tekem."

Skakalci s polno paro naprej
Smučarski skakalci so predvsem po zaslugi Kranjca zaključili zelo uspešno poletno turnejo, zdaj pa se že vneto pripravljajo na nastope na snežni podlagi. "Od zadnjih poletnih tekem smo naredili še nekaj skupnih priprav, kar se tiče tehnike. Malo nas je preganjal sneg, ampak mislim, da smo delo dobro opravili in ne bi smelo biti težav pri prehodu na snežno podlago," je dejal selektor slovenske reprezentance Matjaž Zupan in dodal: "Trend kakovostnih skokov se je po poletni veliki nagradi še precej dvignil. V A ekipo smo že zdaj vključili tudi mladega Petra Prevca, saj želimo ekipo čim bolj razširiti."

"Za nami je super poletje, za zimo pa si želim, da bi šli tudi na tekme nižjih ravni, tu mislim predvsem celinski pokal, s polno kvoto," je še povedal Petek in zaključil: "Fantje in dekleta res zavzeto trenirajo, iz meseca v mesec so boljši, zato upam, da bomo cilje z začetka sezone tako v skokih kot nordijski kombinaciji tudi izpolnili."