Na slovesu Štefana Hadalina so bili tudi njegovi smučarski sopotniki na čelu z Žanom Kranjcem. Foto: Instagram/Štefan Hadalin
Na slovesu Štefana Hadalina so bili tudi njegovi smučarski sopotniki na čelu z Žanom Kranjcem. Foto: Instagram/Štefan Hadalin
Sorodna novica Šarabon: Na jok mi je šlo, kako se je smučanje obračalo

Obdobje po koncu svetovnega pokala je pri alpskih smučarjih namenjeno tekmam državnega prvenstva, vendar je letos spored krojilo vreme. Izpeljali so le tekme v tehničnih disciplinah na Peci. V slalomu sta postala državna prvaka Ana Bucik in Tijan Marovt, v veleslalomu pa Ilka Štuhec in Rok Ažnoh.

Od tekmovalnega smučanja se je konec marca poslovil Štefan Hadalin. Želja, da se poslovi z nastopom na slalomu za Pokal Vitranc, se mu ni uresničila, saj je tekmovanje odpadlo, je pa "Štef" naredil slovo v manjšem krogu prijateljev in na smučišču Brsnina simbolično odsmučal v tekmovalni pokoj, pri čemer je bil oblečen v kostum dinozavra t-rexa.

Šarabon tudi uradno naslednik Mihe Verdnika

Matjaž Šarabon je novi vodja panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije. Za sklep o imenovanju Šarabona je na dopisni seji zbora panoge do danes do 14. ure prispelo 75 glasov, za potrditev sklepa je bilo potrebnih 61 glasov. To pomeni, da je bil sklep o imenovanju sprejet.