Petra Majdič bo znova naskakovala visoko uvrstitev. Foto: Reuters
Petra Majdič bo znova naskakovala visoko uvrstitev. Foto: Reuters
Ivan Hudač
Ivan Hudač: "Za nami je 14 dni priprav, ki smo jih v zaključku opravili tudi v Dobiaccu, torej na progah Toura. Imeli smo dobre pogoje in po moji oceni je Petra dobro pripravljena. Vsaka tekma sama po sebi bo odločilna, na prejšnjem Touru nam jo je, recimo, zagodla prav klasična preizkušnja na 10 km, kjer nam je ponagajala 'maža', kar se je na koncu izkazalo za odločilno. Predvsem si želim, da bi imeli mir po tekmah, tako da bo tudi komuniciranje z novinarji nekoliko omejeno." Foto: MMC RTV SLO
Majdičeva pripravljena na turnejo
Fabjanova in Jezerškova pred Tour de Skijem

Za uvod bodo dekleta v prosti tehniki tekla na 2,8 kilometra, fantje pa na 3,75 km. Po Oberhofu se bodo tekmovalci preselili v Oberstdorf, nato v Dobiacco, turnejo pa bodo sklenili v Val di Fiemmeju, zadnji dan s tradicionalnim vzponom na Alpe Cermis.

Odvzeli nekaj klasičnih preizkušenj
Majdičeva je zadnji Tour de Ski končala na drugem, predzadnjega pa na tretjem mestu. S trenerjem Ivanom Hudačem napovedujeta, da bo veliko odvisno od dnevne forme in razpoloženja tekmec. "Šla bom iz dneva v dan. Mislim, da bo letošnji Tour najtežji do zdaj, v nasprotju z lani pa so pri Mednarodni smučarski zvezi program precej spremenili. Odvzeli so nekaj klasičnih preizkušenj in dodali nekaj tistih v prosti tehniki, s čimer bova s Poljakinjo Justyno Kowalczyk nedvomno v nekoliko slabšem položaju. Kljub vsemu mislim, da težji kot bo Tour, boljše bo zame," je na novinarski konferenci pred odhodom v Nemčijo dejala Majdičeva.

Po besedah trenerja Hudača bodo vse uvrstitve med najboljših deset vrhunska uvrstitev, prav tako bo zadovoljen s skupno uvrstitvijo med najboljših deset.
Tekli bosta še Fabjanova in Jezerškova
Vesna Fabjan
se bo osredotočila predvsem na šprinterski preizkušnji, kjer si želi vsaj enkrat v finale. Po tekmi v Davosu je prebolela bronhitis, zaradi katerega je morala teden dni strogo počivati.

Kot debitantka se bo na Touru predstavila še Barbara Jezeršek, ki se je v zadnjih tednih izkazala na tekmah alpskega pokala in dvakrat celo zmagala. Njen cilj je čim večkrat se uvrstiti med najboljših 30.
Tour de Ski, spored:
OBERHOF
Petek ob 12.45:
2,8 km prosto (Ž)
Ob 15.00:
3,75 km prosto (M)
Sobota ob 11.50:
10 km klasično (Ž), zasledovanje
Ob 12.45:
15 km klasično (M), zasledovanje

OBERSTDORF
Nedelja ob 12.45:

Šprint klasično (M in Ž), kvalifikacije
Ob 14.45:
Šprint klasično (M in Ž), finali
Ponedeljek ob 12.30:
Dvojno zasledovanje 2 x 10 km (M)
Ob 15.45:
Dvojno zasledovanje 2 x 5 km (Ž)
DOBBIACO
Sreda, 5. januarja, ob 12.15:
Šprint prosto (M in Ž), kvalifikacije
Ob 14.15:
Šprint prosto (M in Ž), finali
Četrtek, 6. januarja, ob 11.30:
35 km prosto (M)
Ob 14.00:
15 km prosto (Ž)

VAL DI FIEMME
Sobota, 8. januarja, ob 12.30:

20 km klasično (M), skupinski štart
Ob 15.30:
10 km klasično (Ž), skupinski štart
Nedelja, 9. januarja, ob 12.30:
9 km prosto (Ž), vzpon
Ob 14.20:
9 km prosto (M), vzpon

Majdičeva pripravljena na turnejo
Fabjanova in Jezerškova pred Tour de Skijem