J. J. Anderson je v četrtfinalnem dvoboju za las ugnal Roka Marguča. Foto: Reuters
J. J. Anderson je v četrtfinalnem dvoboju za las ugnal Roka Marguča. Foto: Reuters
Marguč šesti v Kreischbergu

Pri moških je zmagal svetovni prvak Kanadčan J.J. Anderson pred Avstrijcema Andreasom Prommeggerjem in Benjaminom Karlom, v finale so se uvrstili trije Slovenci. Dve mesti za Margučem se je uvrstil Rok Flander, Izidor Šušteršič pa je bil 16. Marguč je v četrtfinalnem dvoboju prepričljivo dobil prvo vožnjo, v drugo pa je naredil napako in omogočil Andersonu pot do zmage.
"Odlično sem se počutil, posledica je dober rezultat. Najbrž pa bi bil lahko še boljši, če ne bi naletel na Andersona. Pa tudi od njega sem bil v prvi vožnji 92 stotink sekunde hitrejši, toda v drugo storil nekaj napak, ko pa sem hotel nadoknaditi zamujeno, sem zletel proge. Občutek imam, da sem sposoben boljšega rezultata, kot je šesto mesto, slej kot prej bom na stopničkah. Zato že komaj čakam naslednje tekme," je po tekmi dejal Marguč.

V kvalifikacijah je bil Jure Hafner 24., Žan Košir 39., Jernej Demšar pa je zasedel 40. mesto. Pri dekletih je bila najboljša Nizozemka Nicolien Sauerbreij pred Kanadčanko Alexo Loo in Švicarko Fränzi Maegert-Kohli, Glorija Kotnik se je uvrstila na 31. mesto.

Čez en mesec najboljše veleslalomiste čaka vrhunec sezone na olimpijskih igrah v Vancouvru.

Marguč šesti v Kreischbergu