Maria Höfl-Riesch je v svetovnem pokalu debitirala, ko je bila stara komaj 16 let. Foto: EPA
Maria Höfl-Riesch je v svetovnem pokalu debitirala, ko je bila stara komaj 16 let. Foto: EPA

"Tako sem se odločila," je 29-letnica iz Garmish Partenkirchna dejala v Münchnu.

"Ko v Nemčiji vsi uživajo v poletju, sem v Zermattu, na Novi Zelandiji, ali pa v Čilu in treniram," je že pred časom povedala Riescheva, ki ima dovolj preživljanja poletij na snegu. Pred tremi leti je osvojila veliki kristalni globus, tudi letos pa je bila dolgo v igri za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, a ji je osvojitev skupne razvrstitve preprečila poškodba. Štirikrat je svetovni pokal končala na drugem mestu, trikrat pa na tretjem. Osvojila je tudi pet malih kristalnih globusov.

Na olimpijskih igrah je v 13-letni karieri v svetovnem pokalu osvojila tri zlate kolajne, tudi na zadnjih igrah v Sočiju je osvojila najžlahtnejše odličje, saj je bila najboljša v kombinaciji, druga pa v superveleslalomu. Pred štirimi leti v Vancouvru je bila zlata v slalom in kombinaciji. Na svetovnih prvenstvih je osvojila šest medalj, od tega dve zlati. V svetovnem pokalu je zbrala 27 zmag, 80-krat pa se je zavihtela na oder za zmagovalke.

V nemškem taboru so tako ostali brez najboljše tekmovalke in so zdaj lahko upravičeno zaskrbljeni, saj primanjkuje teh, ki so sposobne osvajati najvišja mesta. Glavno orožje bo v prihajajoči sezoni, ki bo imela vrhunec februarja na svetovnem prvenstvu v Vailu, Viktoria Rebensburg.

Rieschova uradno končuje kariero
Rieschova uradno končuje kariero