V sredo Massi še ni hotel potrditi odhoda trenerja, dan pozneje pa je že zatrdil, da ima izbranega Magonijevega naslednika. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
V sredo Massi še ni hotel potrditi odhoda trenerja, dan pozneje pa je že zatrdil, da ima izbranega Magonijevega naslednika. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Livio Magoni
Livio Magoni je v treh letih dela s Tino Maze osvojil alpski smučarski svet, zdaj pa se vrača v domovino, kjer bo vodil italijanske veleslalomistke. Foto: MMC RTV SLO

Novico je za STA potrdil vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi, ki pa o imenu novega strokovnjaka ni želel spregovoriti.

"Stanje je tako, kot sem vsem povedal. Stanje je, da je imel pogodbo do 30. aprila. Izrazil je željo, da bi šel v Italijo iz različnih razlogov in to je to," je za novico o odhodu rojaka iz ekipe pokomentiral Massi. Magoni je v italijanski ženski reprezentanci prevzel mesto veleslalomskega trenerja.

V ekipi slovenske šampionke, ki je kot prva slovenska športnica v zgodovini osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, bodo zdaj morali poiskati novega strokovnjaka, ki bo zapolnil vrzel po odhodu Magonija.

Trenerska menjava edina sprememba
Tega se zaveda tudi Massi, ki že išče naslednika: "Seveda, ne bom čakal, da mi pade hiša na glavo. Smo že odreagirali. Nekaj je že bilo v zraku v Meribelu in sem že odreagiral." Kot je povedal vodja uspešne ekipe Tine Maze, je dobil nekaj ponudb trenerjev, o imenu novega pa še ne želi govoriti: "Nobenega imena ne bom razkril, ker me je človek, ki me je kontaktiral in je zaželen v moji ekipi, prosil, če smo lahko diskretni. In bom diskreten." Potrdil pa je, da je to edina sprememba, ki se je in se bo zgodila v njegovi ekipi.

Massi je povedal, da se novinec v ekipi Tine Maze veseli novega izziva, predstavili pa ga bodo, ko ne bo več vezan na pogodbo z drugim taborom. Potrdil je, da tako kot Magoni ne bo Slovenec. Uspešni Team to aMaze bodo tako še naprej sestavljali alpska smučarka Tina Maze, vodja ekipe Andrea Massi, serviser Andrea Vianello in fizioterapevtka Nežka Poljanšek.