Ekipe se bo na naslednje tekme pripravljala v Garmischu. Foto: Simon Maljevac
Ekipe se bo na naslednje tekme pripravljala v Garmischu. Foto: Simon Maljevac

Tina Maze je superveleslalom končala na četrtem mestu. Novinar Vala 202 Igor Tominec se je po tekmi pogovarjal z vodjo ekipe Andreo Massijem.

Šele po tekmi smo izvedeli novico o grožnjah po elektronski pošti. Za kaj natančno je šlo?
Počutili smo se ogrožene. Kar zadeva varnost, je nemška policija odreagirala odlično, treba jih je pohvaliti. Na tem svetu je očitno vedno kakšen idiot. Mi rečemo, da je mati idiota vedno noseča. Upam, da je res idiot in da ni sabotaža. Če pa hočemo odpreti kakšen drug scenarij ... Mogoče gre komu v nos, da je tako majhna nacija, tako majhna ekipa tako v ospredju. Jaz mislim, da je to bolj teorija in da gre za kakšnega idiota. Fantje so se ustrašili, tudi serviser se je ustrašil. Ne rabimo tega, opravljamo svoje delo. Bilo bi fino, da nas pustijo na miru. Zadnjič se je nekaj zgodilo na svetovnem prvenstvu, to je bilo znotraj ekipe (afera Frekvenca, op. a). Bilo je, kar je bilo, tudi z Lovšetom. Tega imamo dovolj. Vem pa, da so navijači na strani Tine, ljudje jo imajo radi in to me malo potolaži.

Kaj sploh piše v elektronski pošti? V katerem jeziku je sporočilo prispelo?
To morate vprašati organizatorje, jaz o tem ne vem nič, vse je bilo tajno. Žal pa ni ostalo tajno, ker je nekdo to sprožil, kar se mi ne zdi profesionalno. Jaz tega maila nisem videl.

V tej sezoni ste se naučili že vseh mogočih igric. Iz tedna v teden tudi po tej plati postajate močnejši.
To je res, a mi takih napadov ne potrebujemo. Vsak od nas ima svoje naloge in to delamo maksimalno. Vsa ekipa dela pošteno, zaradi tega pričakujemo tudi pošteno igro. Mogoče je vse skupaj samo en nepotreben alarm, a istočasno so te stvari moteče.

Tina je v Garmischu zmagala v smuku, kar pa ji ni uspelo na obeh superveleslalomih. Kje je bila razlika?
Mogoče samo v želji, danes je nekoliko bolj kontrolirano smučala. Ni bila tista napadalna Tina, normalno pa je, da ne more biti taka vsak dan. V soboto si je močno želela zmage v smuku in je to tudi naredila. Včeraj je Atle Skaardal na sestanku rekel, da vsako leto nekdo osvoji globus, ampak ta rekord bo ostal v zgodovini.

Tu boste ostali v pripravah za Ofterschwang.
Zdaj ne vem, glejte ... Jaz nisem nikoli imel spremstva policije, ki bi spala blizu naše sobe. Malo je nerodno za vse nas, smo normalni ljudje. Program je tak in upamo, da ne bo večjih zapletov.

Če se dosegajo velike stvari, potem se okrog tega tudi dogajajo velike stvari.
Mi se ukvarjamo s športom, ne nagajamo nikomur in tako pričakujem tudi obratno. To je ena bedarija, ki je ni bilo treba niti sprožiti. Malo sem se razjezil nad organizatorji, oni sicer pravijo, da tega niso sporočili v javnost. Najbrž ne bomo nikoli vedeli, kdo je to sprožil. V tem trenutku nimamo živcev za te stvari.