Andrea Massi stavi na samozavest svoje varovanke. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Andrea Massi stavi na samozavest svoje varovanke. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Vodja ekipe je tako za Val 202 obrazložil: "To je bilo vidno tudi pri pogajanjih za treninge. Tina je dvignila samozavest, odpravili smo ogromno težav , ki jih je imela prej. Zdaj je prava, taka je kot prej, ostala je skromna, ampak samozavestna."

Vabljeni k branju:
- Športni SOS: Tina Maze postala legenda Söldna. Vabljeni k pošiljanju svojih vprašanj iz sveta športa in športne statistike.

Šteharnik: Domet Maruše Ferk je finale
V soboto bosta na slalomu slovenske barve branili še Maruša Ferk in Ula Hafner. Trener za tehnični disciplini Denis Šteharnik razmišlja: "Lani smo hoteli napraviti premik v veleslalomu, to sezono pa je na vrsti slalom. Takoj na začetku sezone še ne bomo v optimalni formi. Maruša Ferk sicer boljše rezultate dosega v hitrejših disciplinah. Kolikor dopušča čas, pa treniramo tudi tehnične discipline. Ona je najbolje pripravljena tekmovalka v ekipi. Pričakujemo, da se bo uvrstila v finale."

Jurjec: Občutek, da sta Valenčič in Skube hitra
Dan pozneje bo na sporedu še moški slalom, na katerem bodo nastopili tudi Mitja Valenčič, Matic Skube in Miha Kürner. Trener za tehnični disciplini Marko Jurjec je opisal priprave na sezono: "Glede na meritve, ki smo jih imeli na samih treningih, se je slika precej obračala. Imeli smo možnost primerjave s švedsko ekipo, takrat je bil Valenčič kar precej hiter, vendar smo takrat imeli naporen trening, zato se je čutilo, da je po nekaj treningih postajal utrujen. V tistem času se mu je začel približevati Skube, na nekaj treningih ga je tudi prehitel. Imeli smo občutek, da sta oba hitra. Bili smo zadovoljni."