Tina Maze je sedmič v karieri ugnala vso konkurenco, ob šestih veleslalomskih zmagah ima še eno smukaško iz lanskega St. Moritza. Foto: EPA
Tina Maze je sedmič v karieri ugnala vso konkurenco, ob šestih veleslalomskih zmagah ima še eno smukaško iz lanskega St. Moritza. Foto: EPA
Tina Maze
Veselje Črnjanke v izteku pod Pohorjem je bilo neizmerno. Foto: Reuters
Denis Karbon
Denise Karbon v finalnem nastopu ni ubranila prednosti devetih stotink in s tem polepšala dan športni Sloveniji. Foto: EPA
Tinina bela simfonija
Slavje Tine Maze v sliki in besedi

"Želela sem priti v veleslalomski vrh in to mi je tudi uspelo. Zdaj se nadejam le še nadaljevanja v tem slogu. Ta tekma je za mojo malo ekipo prijetno presenečenje in velika nagrada," je po 52. zmagi slovenskih alpskih smučarjev dejala Mazejeva.

Slovenske zmage je v zgodovinsko zbirko prispevalo 18 alpskih smučarjev in smučark: Bojan Križaj, Boris Strel, Rok Petrovič, Grega Benedik, Jure Košir, Andrej Miklavc, Matjaž Vrhovnik, Mitja Kunc, Andrej Jerman; Tina Maze, Mateja Svet, Veronika Šarec, Urška Horvat, Špela Pretnar, Nataša Bokal, Alenka Dovžan, Katja Koren in Mojca Suhadolc. Smučarji so dosegli 22 zmag, smučarke pa 30.

Spodaj si preberite izjave velike zmagovalke in ostalih "lisičk", desno pa si oglejte drugo zmagovito vožnjo Tine Maze in prihod Denise Karbon v cilj ter slovesno podelitev.



Tina Maze, 1. mesto:
"Boljšega si ne bi mogla želeti. Želela sem priti v veleslalomski vrh in to mi je tudi uspelo, čeprav zmage nisem pričakovala. Zdaj si želim le še nadaljevati v tem slogu. Ta tekma je za mojo malo ekipo prijetno presenečenje in nagrada. Zelo sem bila zadovoljna že po prvi vožnji. Vedela sem, da sem dobro pripravljena, saj smo dobro trenirali. Na progi, ki je zelo dobro utrjena, mi je uspelo pokazati svoje znanje. Je sicer zelo dolga in proti koncu se že zelo čuti utrujenost, vendar pa je za vse enako. Tudi na drugi progi sem napadala in dosegla dober izid."

Denise Karbon, 2. mesto: "Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo. Težko bi še kaj več dosegla. Tina je odpeljala vrhunsko vožnjo in je bila tokrat razred zase."

Kathrin Hölzl, 3. mesto: "Tina je odlično odpeljala, Maribor je njen domač teren in to bila njena dodatna prednost. Organizatorji so dobro opravili svoje delo. Proga je bila sicer ledena, vendar je bilo mogoče zelo dobro peljati tudi z višjimi številkami. Sama pa sem s svojim nastopom zadovoljna."

Mateja Robnik, 14. mesto: "Imela sem zelo dober občutek. Proga je izvrstno pripravljena, na dokaj trdi in mestoma ledeni podlagi pa mi je smučka nekajkrat zdrsnila. Ko sem pred ciljno strmino zaslišala gledalce, sem bila še bolj odločena, da napadem. Zelo sem vesela, ker se je prva vožnja tako dobro razpletla. Moj drugi nastop ni bil tako dober kot prvi, čeprav sem vseeno uživala med nastopom, še bolj pa po tem sanjskem razpletu. Med vožnjo mi nikakor ni uspelo priti v ritem in sem delala prevelike zavoje. Kljub temu pa sem izpolnila cilj, saj sem si po nekaj neuspehih želela vsaj med trideseterico."

Maruša Ferk, 15. mesto: "Česa takega nisem pričakovala, zelo sem vesela, da sem si po prvi vožnji priborila 15. mesto. Dolgo namreč nisem vadila veleslaloma in sem v tem pogledu za večino v precejšnjem zaostanku. Tudi z drugim nastopom sem zadovoljna. Sama sebi sem dokazala, da mi gre in to je dobra popotnica za nedeljski slalom, ko bom skušala tekmovati sproščeno. Zadovoljna sem tudi, ker mi je tak rezultat uspelo doseči v Mariboru, kar še več šteje."

Vanja Brodnik, 37. mesto: "Malce sem razočarana, ker sem imela kar nekaj rezerv. Lahko bi si zagotovila finale, če bi naredila malo manj napak. Želim si, da bi v nedeljo popravila vtis."

Ana Drev, 46. mesto: "Ko sem prišla v cilj in pogledala na semafor, res ni bilo prijetno videti tako velikega zaostanka za vodilno po prvi vožnji. Upam, da bo v nedeljo bolje."

T. G.

Tinina bela simfonija
Slavje Tine Maze v sliki in besedi