Tina Maze je lani v skupnem seštevku zaostala le za Američanko Lindsey Vonn. Tudi letos ambicije Korošice segajo vsaj toliko visoko. Foto: BoBo
Tina Maze je lani v skupnem seštevku zaostala le za Američanko Lindsey Vonn. Tudi letos ambicije Korošice segajo vsaj toliko visoko. Foto: BoBo
Robi Kranjec
Robi Kranjec in reprezentančni kolegi bodo morali v nasprotju s smučarji na začetek sezone počakati en mesec dlje. Foto: MMC RTV SLO
Jakov Fak in Teja Gregorin
Jakov Fak in Teja Gregorin sta najmočnejša slovenska biatlonska aduta. Foto: Tomaž Šušteršič
Mazejeva in Kranjec že odštevata dneve do začetka

Največji adut prihajajoče zime bo najbrž alpska smučarka Tina Maze, ki je v pripravljalnem obdobju poskušala storiti korak naprej, sicer pa že nestrpno čaka novo sezono. "V vseh pogledih skušamo izboljšati stvari. Vsak pri sebi, saj si na startu vedno sam. Tekme so pred vrati in veselim se jih, saj je treninga že dovolj. Upam, da se bodo na ledenikih popravile razmere in da bo snega za prvo tekmo v Söldnu dovolj," pravi Mazejeva.

"Moj glavni cilj je, da bi bila vrhunska na vsaki tekmi posebej. Veliki kristalni globus ne more biti cilj, ki bi si ga lahko zastavila že na začetku sezone," je povedala najboljša slovenska smučarka, ki se je dotaknila tudi Lindsey Vonn: "Vonnova je gotovo najboljša smučarska zadnjih sezon. Dvoboj z njo gotovo bo, vendar kot moj posredni cilj. Želim si jo premagati. Toda prvenstveno se želim izgraditi sama in čim bolje smučati, ker med tekmo ob meni ne bo Lindsey Vonn, ampak bom na progi sama ... Malo sem bila presenečena, ko je izrazila željo, da bi nastopila na moškem smuku svetovnega pokala. Vendar sem po razmišljanju ugotovila, da njen nastop na moški tekmi na terenu, kjer potem poteka tudi ženski svetovni pokal, ni pravičen do ostalih smučark, ker bi bila zaradi poznavanja terena gotovo v prednosti. Pozneje pa sem prišla do sklepa, da vse to niti ni moja stvar."

Kranjec: Lepo je, da smo vsi zbrani
Najboljši slovenski skakalec Robert Kranjec je bil najbolj navdušen nad dogodkom: "Lepo je, da smo se zbrali enkrat vsi na kupu in da se to ne zgodi le pred olimpijskimi igrami." Z napovedmi za sezono pa ostaja malce zadržan, predvsem zaradi sprememb pravil v povezavi z dovoljeno opremo.

Fak in Gregorinova sta se otepala poškodb
Najmočnejša biatlonska aduta sta svetovni prvak Jakov Fak in Teja Gregorin. Oba sta bila z opravljenim na treningih zelo zadovoljna, a sta se oba otepala tudi poškodb. Fak je imel poškodovano ramo, Gregorinova je morala julija celo na manjši operativni poseg zaradi poškodbe kolena. Trenerji so opozorili predvsem na izreden strelski napredek Gregorinove na treningih, kjer ni le več ničel, ampak tudi precej hitrejši strelski čas. "To bo treba realizirati še na tekmah," pa je visoka pričakovanja malce omejila Gregorinova.

Vesna Fabjan: Rezultati bodo povedali, kako smo delali
Precej optimizma je tudi med smučarji tekači. Vesna Fabjan je opozorila na nov način dela po menjavi strokovnega vodstva in glede na opravljene teste je zelo zadovoljna. K temu pa je dodala resnico, ki so ji prikimali prav vsi športniki: "Rezultati na tekmah bodo povedali, kako dobro smo delali."

Flisar brkom dodal še brado
Smučar prostega sloga Filip Flisar je najprej nekoliko presenetil z videzom, saj je znamenitim brkom zdaj dodal še brado. Kot pravi le zato, ker je bilo na pripravah na Novi Zelandiji tako mrzlo, a se je obenem pohvalil, da še nikoli v karieri ni imel toliko efektivnega treninga kot letos, zato pričakuje tudi dobre dosežke.

Paraolimpijec Jakič nasmejal kolege
Na kratko so cilje predstavili tudi nosilci v drugih smučarskih panogah, skakalka Maja Vtič, nordijski kombinatorec Mitja Oranič, smučarka prostega sloga Saša Farič in paraolimpijec Gal Jakič, ki je prav tako pokazal izreden humor ter dodobra nasmejal kolege iz smučarskih reprezentanc.

Mazejeva in Kranjec že odštevata dneve do začetka