Mikaela Shiffrin je v Mariboru prvič dobila seštevek veleslaloma in slaloma ter s tem postala zlata lisička. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je v Mariboru prvič dobila seštevek veleslaloma in slaloma ter s tem postala zlata lisička. Foto: Reuters
Ana Bucik
Ana Bucik je bila po tekmi nezadovoljna. Foto: Reuters
Eli Plut
Eli Plut je nastop ocenila kot popotnico za naslednje tekme. Foto: www.alesfevzer.com

lisička, česar se po tekmi sploh ni zavedala.

Izjave po slalomu v Mariboru:

Mikaela Shiffrin, 1. mesto
Presenečena sem, da sem postala zmagovalka zlate lisice. Sploh nisem vedela, na kakšen način poteka to tekmovanje. Zadovoljna sem s svojim smučanjem. Nisem pa nepremagljiva. Kadar smučam zares dobro, preostale smučarke pa delajo napake, potem lahko zmagam. Tina Maze je bila zelo uspešna na svetovnem prvenstvu. Po takem uspehu je logično, da nastopi utrujenost. Sama sem imela v Vailu samo tri tekme, zato sem bila spočita. Prepričana pa sem, da se bo Tina nemudoma vrnila na sam vrh.

Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze
Ob njenem odstopu nisem pomislil na smolo. Če v življenju zboliš za hudo boleznijo, takrat lahko govorimo o smoli, preostalo je v naših rokah. Napak v športu ne moremo označiti z besedo smola. Danes je šlo za napako v koncentraciji. Morda ima Tina napako v tem, da na treningu nikoli ne poskusi ekstremnih nagibov. Smo v težkem položaju.

Ana Bucik, 41. mesto
Mislim, da je proga glede na današnje vreme dobro držala, mislim, da je bila trideseterica realen cilj in dosegljiv. Ne vem, kaj je bilo na progi, preveč sem držala smuči, se morda bala odstopa, ker sem v zadnjem času dvignila tempo smučanja in bila velikokrat na meji odstopov. Žal mi je, da se mi ni uspelo bolj zbrati in pokazati več živahnosti in hitrosti na progi, ritem je bil preprosto prenizek za vstop v finale. Na treningih sem dobro smučala, ne vem, žal mi tega ni uspelo pokazati in upam, da bo naslednjič bolje. Zase lahko rečem, da sem bila dobro pripravljena, sposobna dobre uvrstitve, a žal ni bilo vse tako, kot sem si želela, in za to vožnjo lahko krivim samo sebe.

Eli Plut, 45. mesto
Naredila sem nekaj napak, ki si jih ne bi smela privoščiti, bo pa ta tekma dobra izkušnja in lepa popotnica za naprej. Največ težav sem imela danes pri spuščanju smuči iz kola, ko moraš pridobivati stalno hitrost. To mi ni uspelo. A sem to sposobna narediti na treningu, zato verjamem, da mi bo slej kot prej uspelo tudi na tekmi. Zaostanek je relativno v mejah normale, vem pa, da sem sposobna tudi več, ampak ni pa ta zaostanek katastrofa.

Katarina Lavtar, odstop v prvi vožnji
Razmere so težke, naredila se je 'špura', vreme je pač drugačno kot včeraj, dežuje in je toplo, tako da si moral biti pravočasen v zavojih. Žal se mi je zgodilo to, kar se mi je zgodilo, v vertikali me je potegnilo na rit in preprosto nisem imela možnosti, da bi se vrnila na progo. Osebno sem mi zdi, da sem danes imela lepo priložnost, dobro sem smučala, tudi dobro sem se počutila in se mi zdi zelo škoda, da se mi je zgodilo to, kar se je. Čez dva dni odpotujem na tekme za evropski pokal v Italijo, v četrtek me čaka veleslalom, v petek še slalom, potem pa domov, kjer bom imela deset dni časa za pripravo na Are.

Tina Robnik, odstop v prvi vožnji
Tam, kjer sem naredila napako, ne vem točno, kaj je bilo, bi morala videti posnetek, vem pa, da me je potegnilo nazaj, mi zarobilo smučko. Naredila sem napako po svoji krivdi, in ne zaradi proge. Zdaj grem domov, saj imam manjše zdravstvene težave, že ves teden imam povišano telesno temperaturo, naj bi sicer trenirala, a bom šla na zdravniške preglede, naredila test krvi, če je vse v redu, potem pa me konec tedna čaka tekma evropskega pokala.

V nedeljo v Mariboru manj navijačev, a tudi Pahor
Maze: Tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo
Shiffrinova uživa v dežju, ki jo spominja na srednjo šolo
Poglejte, kako je Tina smučala na Pokalu Loka
Finalna vožnja Tine Maze pod Pohorjem
Prva vožnja Tine Maze
Krizni sestanek med trenerji in vodstvom
V nedeljo v Mariboru manj navijačev, a tudi Pahor
Maze: Tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo
Shiffrinova uživa v dežju, ki jo spominja na srednjo šolo
Poglejte, kako je Tina smučala na Pokalu Loka
Finalna vožnja Tine Maze pod Pohorjem
Prva vožnja Tine Maze
Krizni sestanek med trenerji in vodstvom