V Planici je bilo danes oblačno, že v četrtek pa naj bi bila okopana s soncem. Foto: MMC RTV SLO
V Planici je bilo danes oblačno, že v četrtek pa naj bi bila okopana s soncem. Foto: MMC RTV SLO
Aljaž Vodan je prvi preizkusil letalnico. Foto: MMC RTV SLO

"Že lani sem poletel 212 metrov, tako da sem letos imel nekaj izkušenj. Približno sem vedel, kaj me čaka, ni bilo prisotnega strahu, kot pri prvem skoku. Z daljavo sem zadovoljen. Po eni strani sem jo pričakoval, po drugi je nisem. V zraku sem se prepustil in sem užival," je povedal Kus, Pavlič pa je dodal: "Tule uživam, ko skačem. Letalnica je res zelo lepa in res lahko skačeš sproščeno in uživaš v zraku."
Prek 200 metrov so skočili še Rok Tarman (213 m), Andraž Pograjc (212 m) in Rok Juvančič (205 m). Skupaj so opravili 35 poletov. Prvi se je po letalnici spustil Aljaž Vodan, ki je pristal pri 162 metrih. "Ko skočiš prvi, ne veš točno, kako je skakalnica točno pripravljena, kako bo stekla smučina in kako bo šlo. Biti prvi je posebna čast, a po drugi strani je to tudi odgovornost. Težje je biti prvi, kot ostalim skakalcem," je povedal Vodan

Ob koncu je bila serija zaradi vetra nekajkrat prekinjena, precej tekmovalcev pa je povedalo, da so po prehodu iz odskočne mize že v prvem delu po preletu hrbtišča začutili močan sunek vetra od strani. Razen dveh tujcev so nastopili zgolj slovenski skakalci.

Slovenska reprezentanca se je zjutraj iz Ljubljane podala z vlakom, kjer je bila novinarska konferenca, do Jesenic, nato pa z avtobusom v Planico

V četrtek se bo program začel ob 9. uri z uradnima treningoma. Kvalifikacije bodo ob 11.00 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Četrtek:
09.00: Uradni trening
10.00: Uradni trening
11.00: Kvalifikacije
19.30: Otvoritvena slovesnost v Ratečah
Petek:
14.00: Poskusna serija
15.00: Prva serija
sledi Finalna serija
Sobota:
09.00: Ekipna tekma, poskusna serija
10.00: Prva serija
sledi Finalna serija
Nedelja:
09.00: Poskusna serija
10.00: Prva serija
sledi Finalna serija

Kus in Pavlič poletela 222 m na preizkusu letalnice
Kus in Pavlič poletela 222 m na preizkusu letalnice