Teja Gregorin je pred tremi leti osvojila srebrno medaljo svetovnega prvenstva, zato je tretje mesto v Oslu njen drugi izid kariere. Foto: BoBo
Teja Gregorin je pred tremi leti osvojila srebrno medaljo svetovnega prvenstva, zato je tretje mesto v Oslu njen drugi izid kariere. Foto: BoBo

Slovenski tabor je v Oslu konec tedna dočakal prvo uvrstitev sezone na oder za zmagovalce. Teja Gregorin je preizkušnjo s skupinskim štartom končala na 3. mestu. Uspeh ima dodatno težo tudi zato, ker je do svetovnega prvenstva le še slab mesec in zaradi slovitega prizorišča, saj je Holmenkollen sveti kraj tako za nordijsko smučanje kot za biatlon. "Všeč mi je, ker mi je v Oslu uspel takšen rezultat, kjer je vzdušje odlično, prisoten je norveški kralj in Holmenkollen ima poseben čar. Le še na Pokljuki bi mi bilo ljubše," se je uspeha razveselila 31-letna Gregorinova.

S sproščenostjo v vrh
Vodstvo reprezentance je sicer vedelo, da so priprave na sezono odlično uspele, vseeno pa Teja na zadnjih tekmah ni kazala, da je zrela za vrh. "Morda smo novembra pretiravali s treningi, ker smo imeli na Pokljuki take izjemne možnosti. Za Tejo je bilo to preveč in je bila utrujena. Ko si tekme sledijo druga za drugo, ni prave možnosti za počitek. Todaj zdaj se pobira in je ujela pravo formo. Predvsem je potrebovala čas, da je začela uživati na dirkah. Da pride že na štart neobremenjena. Ker če ves čas razmišljaš o tem, ali boš deseti ali petnajsti in ali boš zgrešil enkrat ali dvakrat, je težko," je komentiral Velepec.

V petek bo na Finskem minus 25

Zdaj bo lahko Teja Gregorin tekmovala še bolj sproščeno in brez pritiska, kar je pred svetovnim prvenstvom zelo dobrodošlo. "Ne le Teja Gregorin, tudi fantje so na pravi poti," je prepričan Velepec, s katerim smo se pogovarjali ob prihodu na letališče v Helsinkih. Od srede do nedelje bodo biatlonsko karavano čakale tekme v Kontiolahtiju. Bo spet polarno mrzlo? "Trenutno je v Helsinkih -10, za petek napovedujejo -25, konec tedna pa naj bi bilo manj mrzlo. Upam, da bo vreme dopuščalo trening, saj ni prijetno, če tri dni ne greš ven iz hotela in moraš tolažbo iskati v fitnesu."