Začela se je poletna sezona v smučarskih skokih. Foto: www.alesfevzer.com
Začela se je poletna sezona v smučarskih skokih. Foto: www.alesfevzer.com
Naglič najboljši Slovenec na drugi tekmi v Kranju

"Treniramo res izredno dobro, a na tej tekmi v Kranju realizacija enostavno ni bila prava. Izjema je bil nastop Anžeta Semeniča v soboto ter Timija Zajca in Tomaža Nagliča v nedeljo," je dejal 42-letni Bertoncelj in navedel tekmovalce, ki so se uvrstili v deseterico.

Kot pravi, je razlogov za slabši nastop več, glavni pa so novosti na treningih, potem ko je v zadnjih nekaj mesecih prevzel izbrano vrsto. "Res je veliko novega in morda nas to v tem trenutku malo tepe. Mislim pa, da se bo to počasi sestavilo v celoto in da bomo nastopali bolje. Predvsem pozimi."

Tekmovanje tudi na področju dresov
Kot pravi novi trener, ki mlajše reprezentante dobro pozna, saj je sedem let vodil mladinsko vrsto, je drugačna tako psihološka kot kondicijska priprava, spremembe so tudi v opremi, "zato v tem tednu enostavno še nismo na pravi ravni". Posebej pomembno bo, da Slovenija tekmece iz najrazvitejših držav ujame tudi na področju dresov, kjer je bil zaostanek velik. "Na tem področju že delamo izboljšave, a to bomo prihranili za zimo."

Bertoncelj: Pretrdi so v zgornjem delu
V Kranju slika še ni bila prava in Bertoncelj povsem zadovoljen seveda ne more biti, saj se zaveda, da je v celostni sliki za zimo pomemben tudi poletni del treningov in tekem. "Fantje so trenirali veliko in so pretrdi v zgornjem delu. Premalo dejavni so v gibanju in tukaj smo na tej tekmi v primerjavi s tekmeci izgubili kar nekaj metrov."

Okrevanje Petra Prevca ne gre po načrtih
Res je, da je v Kranju manjkal tudi izkušeni del slovenske ekipe z Jernejem Damjanom, Jurijem Tepešem in Robijem Kranjcem, ki se bodo izbrani vrsti pridružili pozneje. Največja pa je skrb za Petra Prevca, ki se mu je stanje poškodovanega gležnja poslabšalo, in veliko vprašanje je, kdaj bo lahko začel pravi trening. "Pred tednom dni je kazalo že bistveno bolje," še dodaja Berti, kot ga kličejo v skakalnih vrstah.

Nov preizkus in priložnost za merjenje s konkurenco se bo skakalcem ponudil čez 14 dni, ko bo tekma v Wisli na Poljskem. Tja bo Bertoncelj popeljal reprezentanco a, pridružil pa se jim bo tudi Tomaž Naglič.

Naglič najboljši Slovenec na drugi tekmi v Kranju