Jakov Fak je na Pokljuki zmagal v šprintu in bil drugi na tekmi s skupinskim štartom. Foto: EPA
Jakov Fak je na Pokljuki zmagal v šprintu in bil drugi na tekmi s skupinskim štartom. Foto: EPA
Odlična organizacija pokljuških tekem

"Športno gledano, je Pokljuka na izjemno visoki ravni, dobre uvrstitve domačih tekmovalcev pa so pripeljale tudi veliko gledalcev. Po prvih sestankih, ki sem jih opravil s predstavniki IBU-ja, lahko mirno rečem, da je s tem tednom Pokljuka stopila v višjo ligo, če lahko tako rečem, kar pomeni, da smo ob boku najbolj zvenečim imenom v svetovnem biatlonu. Z nekaterimi stvarmi se z velikimi ne moremo primerjati, smo majhna država, majhna sta tudi stadion in ekipa, a je bilo očitno vloženo veliko volje v tekmovanje. Prireditelji so imeli veliko srečo tudi z vremenom, pa čeprav smo imeli tako sonce, sneg kot tudi dež in meglo. Ocena je pozitivna, pri IBU-ju smo zelo zadovoljni s takšnimi organizatorji, kot je Pokljuka," je sodelavce pohvalil Nunar.

V naslednji sezoni verjetno marčevski termin
V sezoni 2013/14 naj bi se termin tekme na Pokljuki z decembrskega premaknil na marčevski datum. "Res je, na mizi je nekaj predlogov za naslednjo sezono, upoštevati moramo želje naših ekip. Gre namreč za olimpijsko leto, ki je nekoliko specifično. Če bi novembra začeli v Skandinaviji, potem bo zmanjkalo eno mesto za decembrskega četrtega prireditelja, zato se lahko zgodi, da bo Pokljuka zamenjala Östersund, kar pomeni termin v marcu, natančneje od 3. do 9. marca," je povedal Nunar in dodal: "Predlog koledarja se sestavlja za štiri leta, Pokljuka je usidrana v koledar, ne vem sicer, koliko tekem bo organizirala, a lahko rečem, da bo v štirih letih gostila prav gotovo več kot dve."

Obisk najboljši v zgodovini
Avstrijski Hochfilzen je v tednu pred Pokljuko gostil drugo tekmo svetovnega pokala, prireditelji so v štirih dneh našteli nekaj čez 30.000 gledalcev, na Rudnem polju jih je bilo v štirih dneh kljub slabemu vremenu približno 10.000. "Z obiskom je, objektivno gledano, Pokljuka definitivno presegla pričakovanja, presegla je vse številke iz zgodovine. Stadion oziroma tribuna ima kapaciteto, kot jo ima, čez to pač ne gre. Dalo bi se še kaj narediti, a dajmo času čas. Z obiskom smo zadovoljni, to je bilo precej korakov dlje. Vedno je vsaj nekaj stvari, ki se jih da popraviti, najslabše je spati na lovorikah," je povedal Nunar.

"Odlično, odlično in nič drugega"
Navdušen je bil tudi nad uvrstitvami Slovencev, ki so v zadnjih tednih zelo napredovali, Jakov Fak pa se redno uvršča na zmagovalne stopničke. "Dogaja se tisto, v kar sem tudi sam dolgo verjel. Namreč, da lahko tekmovalci posežejo najvišje in o slovenskih uvrstitvah lahko rečem samo to - odlično, odlično in nič drugega," je še povedal direktor slovenskih biatlonskih reprezentanc.

Odlična organizacija pokljuških tekem