Tina Maze je v letu premora diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Foto: Reuters
Tina Maze je v letu premora diplomirala na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Foto: Reuters

33-letna Črnjanka je sezono 2015/16 izpustila, a uradno konca svoje tekmovalne kariere ni potrdila. Odločitev bo znana prav v četrtek v Söldnu, kjer se bo v soboto tradicionalno začela nova sezona svetovnega pokala.

Avstrijski Kleine Zeitung je na začetku oktobra napovedal, da naj bi se 33-letna Mazejeva prihodnje leto poslovila od vrhunskega športa. Nastopila naj bi še na veleslalomu za Zlato lisico 7. januarja v Mariboru, po krajši poslovilni turneji pa dokončno na svetovnem prvenstvu februarja v St. Moritzu, kjer naj bi na smuku branila naslov. Po zimski sezoni 2016/17 se bo po pisanju novinarja Joschija Koppa odpravila v športni pokoj.

"Tina razmišlja o tem, da bi se preselila v Švico in delala v marketingu za svojega proizvajalca smuči Stöckli. Še naprej sodeluje s Filo, zanje je opravila poziranje v Milanu, in z Milko. Želi nadaljevati tudi kot komentatorka smučarskih tekem na Eurosportu," je časopis navedel informacije svojega vira iz Slovenije.

Sölden je za Tino Maze pomenil začetek največjih uspehov v sijajni tekmovalni karieri, v kateri je vsega skupaj osvojila 26 zmag v svetovnem pokalu, kar 81 stopničk, štiri zmage na svetovnih prvenstvih in dve na olimpijskih igrah. Vsega skupaj je na največjih tekmovanjih osvojila 13 kolajn, štiri olimpijske in devet na svetovnih prvenstvih.

Postavila je svetovni rekord po številu točk (2.414) v eni sezoni (2012/13) svetovnega pokala tako med moškimi kot ženskami za prvi in edini veliki kristalni globus.